Minik öğrenciler için ilk zil yarın çalacak

08.09.2013
77
Minik öğrenciler için ilk zil yarın çalacak

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, yarın ders başı yapacak.

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, yarın ders başı yapacak.

Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, İlk okuma ve yazma becerileri ve diğer derslerdeki kazanımlar Haziran ayı sonuna kadarki süreçte verileceği için öğretmen ve velilerimizin tedirgin olmamaları ve acele etmemeleri gerekiyor dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okullar açılmadan önceki ilk hafta uyum eğitimi programını uyguluyor.

Uyum programı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından İstanbul Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulunda düzenlenecek törenle başlatılacak.

Yarın başlayacak yeni eğitim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık, her anne ve baba için özellikle çocuğunun okula başlamasının hayatındaki en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Çocuğun da ilk sosyal çevresi olan ailesinden bu şekilde ayrıldığını belirten Kocabıyık, Çocukların iyi bir başlanıgıçla okula uyum sağlaması, okulu sevmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi bireyin tüm yaşamını etkiliyor diye konuştu.

2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi eğitim alacak çocukların yarından itibaren 13 Eylüle kadar uyum eğitimine alınacaklarını söyleyen Kocabıyık, Bu öğretim yılında okul öncesi eğitim kurumlarına 223 bin 97 çocuğumuz, ilkokul 1. sınıfa ise 1 milyon 200 bin 165 çocuğumuz devam edecek. Kayıtlarımız sürüyor, bu sayılar artabilecek dedi.

3 DERS SAATİ OKULDA OLUNACAK

Uyum eğitimi kapsamında öğrencilerin velileriyle okula geleceklerini anlatan Kocabıyık, ilk gün açılış programının yapılacağını, gerekiyorsa velilerin de çocuklarıyla sınıfa girebileceklerini söyledi.

Okul personelinin, fiziki mekanların tanıtılacağını aktaran Kocabıyık, Okula güvenli bir şekilde gelip gitme, trafik kuralllarını öğrenme ve uyma, okul servislerine binme inme gibi çalışmalara da yer verilecek. Günde 3 ders saati okulda bulunulacak. Teneffüs saatleri yapılan etkinliğe göre öğretmen tarafından ayarlanacak diye konuştu.

TEDİRGİN OLMAYIN, ACELE ETMEYİN

Öğretmenlerin bu hafta içinde, öncelikle varsa çocukların okul fobilerini yenmeleri için çalışacaklarını belirten Kocabıyık, sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitsel oyunlara, müzik etkinliklerine, resim çalışmalarına da yer verileceğini kaydetti.

Uyum haftası için 1. sınıflar için hazırlanan öğretim materyallerini hatırlatan Kocabıyık, şöyle konuştu:

Uyum haftasında öncelikle çocukların okulu sevmeleri, okul fobilerini yenmeleri, etkinlikleri gibi düzenlemeler tamamlandıktan sonra okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve diğer derslere başlangıç faaliyetlerine yer verilebilecek. Çocukların okuldan sıkılmamaları sağlanacak. İlk okuma ve yazma becerileri ve diğer derslerdeki kazanımlar haziran ayı sonuna kadarki süreçte verileceği için öğretmen ve velilerimizin tedirgin olmamaları ve acele etmemeleri gerekiyor.

OKULDA UYUMDA SORUNLAR YAŞANIRSA…

Okula uyum sağlayamayan öğrenciler için velilerin yapabilecekleri konusuna da değinen Kocabıyık, Çocukların ilk günlerde okula uyumunda sorunlar yaşanabilir ve bu sorunlar okullarımızda rehber öğretmenler, sınıf öğretmenleri ve okul yöneticileri işbirliğinde çözülebilecektir. Alınan bütün önlemlere rağmen çocuğun okula uyumunda sorunlar yaşanıyorsa, yönetmelik kapsamında 66, 67 ve 68 aylık olanlara velisinin vereceği dilekçe üzerinde; 69, 70 ve 71 aylık olanlar ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek. şeklinde konuştu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.