Ana sayfa Genel Haberler Tolga Sarıtaş kimdir?

Tolga Sarıtaş kimdir?

0
0

Tolga Sarıtaş kimdir? Yakışıklılığı ve başarılı oyunculuğuyla büyük hayran kitlesine sahip olan Tolga Sarıtaşın kim olduğu çok merak ediliyor. İşte Tolga Sarıtaş hakkında merak edilenler.

Başarılı projelerde adını duyuran Tolga Sarıtaş bu akşam O Ses Türkiye yılbaşı özel programına katılacak. Peki Tolga Sarıtaş kimdir, nerelidir, saat kaçta?

TOLGA SARITAŞ KİMDİR?

Tolga Sarıtaş (d. 30 Mayıs 1991) Türk dizi oyuncusu. Aslen Sivaslıdır ancak İstanbulda doğup büyümüştür. Halil Akkant Lisesinden mezun oldu. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra ilgisi tamamen oyunculuğa yönelen Sarıtaş, Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalında tiyatro sahnelerinde yer aldı. Sadece oyunculukla yetinmeyerek müzik gruplarıyla birlikte baterist ve gitarist olarak sahne aldı. Birkaç dizi ve filmden sonra Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Şehzade Cihangir karakteriyle Türk seyircisinin beğenisini kazandı.Güneşin Kızları dizisinde Ali Mertoğlu karakterini canlandırdı.Ayrıca oyuncu, 20 Ocak 2017de vizyona giren Kötü Çocuk filminde Meriç Tuna karakterini canlandırdı.Günümüzde Söz dizisinde Yavuz Karasu karakterini canlandırmaktadır.

Ödülleri ve Başarıları

2015 Ayaklı Gazete Ödülleri En iyi Erkek Oyuncu Aday
2015 Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Aday
2016 11.Makinist Medya Sanat Spor Ödülleri Sosyal Medyada En Sevilen İsim Aday
2016 23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
2016 Ankara Hukuk Ceride-i Kantar En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
2016 Sabancı Üniversitesi Lacivert Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
2017 Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kazandı
2017 Pantene Altın Kelebek ödülleri En iyi Erkek Oyuncu Kazandı

Filmografisi

2009 Film Bahtı Kara Berk Yardımcı Oyuncu
2011 Film Kaledeki Yalnızlık Feyyaz Yardımcı Oyuncu
2011 Dizi Sen de Gitme Bölüm oyuncusu
2012 Dizi Arka Sokaklar Doğan Bölüm oyuncusu
2013 Dizi Öyle Bir Geçer Zaman Ki Bölüm oyuncusu
2013 Dizi 20 Dakika Ferdi Yardımcı Oyuncu
2013-2014 Dizi Muhteşem Yüzyıl Şehzade Cihangir Yardımcı Oyuncu
2014 Dizi Benim Adım Gültepe Murat Yardımcı Oyuncu
2015-2016 Dizi Güneşin Kızları Ali Mertoğlu Başrol
2015 Dizi Büyük Sürgün Kafkasya Cemil Başrol
2017 Film Kötü Çocuk Meriç Tuna Başrol
2017 Dizi Söz (dizi) Yavuz Karasu Başrol