Galler ingiltere maçını canlı izle

Galler ingiltere maçını canlı izle Galler ingiltere maçını canlı seyret Galler ingiltere maçı canlı izle Galler ingiltere canlı izle Galler ingiltere maçını izle

Galler ingiltere maçını canlı izle 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde G grubunda Britanya’nın iki takımı karşılaıyor. İngiltere 3 maçta 7 puanla Karadağ’ın ardından grupta 2. sırada yer alırken son maçında evinde Karadağ ile 0-0 berabere kalmış ve hayal kırıklığı yaşamıştı. Galler ise oynadığı 3 maçı da kaybetti ve puansız grupta son sırada yer alıyor.

İngiltere Milli takımı teknik direktörü Capello bu maç için değişik oyuncuları kadroya çağırdı. Yıllardır sorun olan kalede Joe Hart ya da Robert Green oynayacak. Her mevkide yeni isimler göze çarpıyor. Özellikle orta sahada Wolves’li Jarvis ve form grafiği tekrar yükselen West Ham’lı Scott Parker dikkat çeken isimler. Forvette Rooney’in yeri garanti gibi, yanında büyük ihtimalle Darren Bent oynayacak.

Galler takımı eski gücünde değil ve tamamı İngiltere’de top koşturan oyuncular arasında Arsenal’li Aaron Ramsey göze çarpan oyunculardan. Ramsey sakatlıktan yeni çıktı ve yeni yeni oynamaya başladı. Forvette tecrübeli yıldız Bellamy gol arayacak. Garry Speed’in takımı Millenium Stadında zoru başarmak istiyor ama takımın kadro kalitesi bunu yapacak güçte değil. Üstelik takımın en önemli yıldızı Gareth Bale bu maçta sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Dizinden sakat olan futbolcunun, cumartesi günü yapılacak maça kadar iyileşme durumunun bulunmadığı bildirildi.

Bu maç iki ülke arasında oynanan 100. milli maç olacak. Geride kalan 99 maçta İngiltere 65 kez kazandı, 20 maç berabere biterken 14 kez Galler kazandı. En son 2006 Dünya Kupası elemelerinde iki takım karşılaşmış ve İngiltere sahasında 2-0, deplasmanda ise 1-0 kazanmıştı. Bu maçta İngiltere kazanmak zorunda ve kazanır.

* Galler gruptaki 3 maçınıda kaybetti.

* Galler grup maçlarına verilen arada oynadığı maçta İrlanda Cumhuriyeti’ne 3-0 kaybetti.

* Galler’in son 10 maçının 5’i ALT, 5’i ÜST bitti.

* İngiltere gruptaki 3 maçının 2’sini kazandı ve hiç kaybetmedi.

* İngiltere grup maçlarına verilen arada oynadığı 2 hazırlık maçında Fransa’ya 2-1 kaybederken, Danimarka’yı 2-1 yendi.

* İngiltere’nin son 7 maçının 6’sı ÜST bitti.

* Galler ile İngiltere arasındaki son 4 maç ALT bitti.

* İngiltere 7 kez karşılaştığı Galler’i 6 kez yendi ve hiç kaybetmedi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir