Gülden Valilere Önemli Uyarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilerden, terörle mücadele edilen bir dönemde herkesi kucaklamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valilerden, terörle mücadele edilen bir dönemde ayırım yapılmaksızın herkesi kucaklamalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 81 ilin valisine Çankaya Köşkü’nde bir öğle yemeği verdi. Cumhurbaşkanı, terörle mücadele edilen bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamanın, onlara el uzatmanın, sorunlarına sahip çıkmanın önemini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül; bunun, vatandaşların aidiyet duygularını güçlendireceğini, birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğini anlattı.

Türkiye’nin uzun yıllardan beri teröre karşı kararlı bir mücadele içerisinde olduğunu belirten Abdullah Gül, “Terörle mücadele demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, her boyutta aralıksız sürüyor. Terörü tamamıyla sona erdirme ve demokratik standartları yükseltme konusunda valilerin de katkısı büyük olacak. Asayiş sağlanırken ‘hukuk devleti ilkesi’ gözetilmeli.” dedi.

Abdullah Gül, valilerin en önemli görevinin, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi, bunun da ötesinde insanların, ülkenin her köşesinde her türlü korkudan uzak ve yarınlarından emin bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu hatırlattı. Gül, şöyle dedi:

“Vatandaşa hizmette sınır tanımayan bir anlayışla çalışacağınıza, halkımızın refah ve mutluluğu yolunda gereken her türlü fedakârlığı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da göstereceğinize yürekten inanıyorum.”

Görev yaptıkları illerde bütün sorumlulukların valilerde olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “İllerin kalkınması, vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetinin yükselmesi, demokratik standartların en ileri seviyeye taşınması, halkın refah ve mutluluğunun artması konularında tüm valilerimize büyük roller düşmektedir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, valilerden, devlet mekanizması ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlarken, ‘büyük bir orkestra şefi gibi hareket etmelerini’ istedi. İlin önde gelenleri arasında ahenk ve birliktelik sağlanmasının önemine değinen Cumhurbaşkanı, hayırseverlerin her türlü yatırımlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir