Meclisi Jammer paniği sardı

Meclis’e girenlerin nerede olduklarını, kimlerle görüştüklerini, hangi mesajlarını aldıklarının tespitine neden olduğu ortaya atıldı.

Meclis’e Genel Kurul’da telefon konuşmalarını engellemek amacıyla konulan jammer cihazının salona girip çıkan herkesin telefonlarının IMSI ve IMEI numaralarını kayda alarak, nerede olduklarını, kimlerle görüştüklerini, hangi mesajlarını aldıklarının tespitine neden olduğu ortaya atıldı.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın 3 Şubat 2010 günü Meclis Başkanlığı’na yazdığı yazı üzerine, Meclis yönetimi olayı incelemeye aldı. Seyhan “Cihazın özellikleriyle Başbakan, genel başkanların odalarında kimlerin olduğu, milletvekillerinin odalarında kimlerin olup olmadığı, basın mensupları ve personelin hareketleri ile cep telefonlarına gelen mesajlar da izlenebilmektedir. Hatta, gerçek dışı mesajların bu telefonlara ulaştırılması sağlanabilmektedir” dedi. Meclis Genel Sekreterliği yetkilileri, Seyhan’ın yazısı üzerine teknik bir inceleme başlatacaklarını, iddiaların mümkün olup olmadığının araştırılması için TÜBİTAK ve ASELSAN’dan heyet istediklerini bildirdi…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir