Aşırı Terlemeden Kurtulun

Günümüzde aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya olan binlerce insan bulunmaktadır. Terlemeyi durdurmanın birkaç etkili yolu olduğunu bilmek iyi bir haber. Bununla birlikte bu sorun ile karşı karşıya kalan kişilerin birçoğu bu tedavi yöntemlerinden habersiz. Herkes ara sıra terleme sorunu ile karşılaşır. Bununla birlikte hiperhidroz olarak bilinen aşırı terleme sorunu oldukça yaygındır. Genellikle terlemenin en çok gözlemlendiği yerler koltuk altıları, ayaklar, eller ve yüzdür. Bu durum genellikle gençlik yıllarında başlar. Hiperhidroz erkekleri de kadınları da etkiler.

Terleme sorununun bilinen belirli bir neden bulunmamaktadır. Birçok kişi endişe problemlerinin hiperhidroza neden olabileceğini düşünmektedir. Bu durum bazı kişiler için geçerli olsa da her durum için doğru değildir. Aşırı terleme bazen kullanılan ilaçların bir yan etkisi olarak da ortaya çıkabilir. Bu nedenle eğer mümkünse terlemeyi durdurmak için doğal olmayan ilaçlardan kaçınılması gerekmektedir. Aşırı terleme sorununa karşı yapmanız gereken sizin için en uygun olan doğal tedavi yöntemini belirlemektir. Terlemeye karşı bazı özel deodorantları deneyebilirsiniz veya doktor kontrolünde bazı ilaç tedavilerini uygulayabilirsiniz. İleri vakalarda cerrahi prosedür gerekli olabilir.

Aşırı terleme sorunu kötü hijyen nedeni ile de oluşabilir. Sağlıklı bir diyet ve bol miktarda su tüketimi de aşırı terleme sorununa karşı alınabilecek önlemler arasında yer alır. Birçok kişi aşırı terlemenin ciddi bir sağlık durumu olmadığını düşünmektedir. Bununla birlikte bu sorun ile baş edenler için aşırı terleme oldukça ciddi bir sağlık durumu haline dönüşebilir. Eğer terleme sorununuz varsa mutlaka bir doktor ile görüşün. Doktorlar bazı ilaç tedavileri veya alternatif tedavi yöntemleri önerebilirler…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir