Sanal alemin mağdurları

İbrahim Tatlıses, Acun Ilıcalı, Demet Akalın gibi daha birçok ünlü sanal alemde hakaret veya iftiraya uğradığı için hukuksal yollara başvurdu.

Televizyon, sahne ve podyumların kamuoyu tarafından tanınan birçok ismi, sanal alemde yayınlanan bazı yazılar ve videolar ile sosyal paylaşım sitelerindeki sahte profillerden şikayetçi oldu. Şikayet eden sanatçıların başında İbrahim Tatlıses var. Usta sanatçı bir internet sitesinde yayınlanan yazılara ilişkin şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Twitter ve Facebook

Şarkıcılar Murat Boz, Volkan Konak, Demet Akalın, oyuncu yazar Pelin Batu, su nucuUğurArslan, Ece Erken, manken Güzide Duran, oyuncu Ceren Hindistan kendileri hakkında Facebook ve Twitter’da hakaret içerikli videolar yayın-landığıyada sahte profil açıldığı için şikayetçi ‘ oldu.

Televizyon yapımcısı ve sunucu Acun Ilıcalı da bir internet sitesinde hakkında iftira niteliğinde yazılar yazılması sonucunda mahkemeye koştu. Sunucu Esra Ceyhan, oyuncu Fahriye Evcen bir internet t sitesinde hakaret edilmesi, gazeteci Uğur Dündar ise “elektronik posta adresine hakaret içerikli mesajlar gönderilmesi sonucu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Şebnem’in yerine geçen yakalandı

Manken Şebnem Schaffer’e ilişkin 2010 yılı içinde “Facebook’’ ta sahte profil açıldı. Adına yazışma yapıldı ve kişi açık seçik fotoğraflarını yayınladı. Ünlü manken bunun üzerine şikayetçi oldu. Söz konusu eylemleri gerçekleştirdikleri belirlenen şüpheliler M.S.Ö. ve E.Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Erol Köse ve şarkıcı Nihat Doğan hakkında da bir internet sitesinde, hakaret içerikli yazılar yazıldı. Şüpheli K.A, gözaltına alınarak hakkında yasal işlem yapıldı

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir