Porto Villarreal Maçını Canlı izle

Porto Villarreal Maçı Canlı izle Porto Villarreal Maçını Seyret Porto Villarreal Maçını Canlı izle Porto Villarreal Canlı izle Porto Villarreal Maçı izle

Uefa Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı başlıyor. Pek çoklarınca kupa’nın en büyük favorisi olan Porto, yarı final ilk maçında İspanya temsilcisi Villareal’i misafir edecek.

Kupa’da son dört takım arasına adını yazdıran üç Portekiz temsilcisi’nden biri olan Porto, çeyrek finalde Spartak Moskova’yı, son 16 turu’nda CSKA Moskova’yı, son 32 turu’nda ise Sevilla’yı elemişti. Porto, CSKA önünde ilk maçı deplasmanda 1-0 kazanmış, iç sahada da 2-1 galip gelip, tur atlamıştı. Porto, yarı final öncesi Spartak’a ise iki maçta toplam on gol attı ve kalesinde yalnızca üç gol gördü.

Porto, nisan başında lig ikincisi Benfica’yı deplasmanda 2-1 yenmiş ve bitime beş maç kala lig’de şampiyonluğu ilan etmişti. Hız kesmeyen Porto, hemen ardından Portekiz Kupası yarı finali’nde yine Benfica’yı eledi ve adını finale yazdırdı. Üstelik Porto, evinde ilk maçı 2-0 kaybetmesine rağmen, zorlu Benfica deplasmanında 3-1’i bulup, turladı. Kısacası Porto, bu sezon istediği her sonucu
alabilen bir takım görünümde ve bu anlamda kupa’nın favorisi olması da çok normal.

Porto için temel hedef, lig şampiyonluğu ve Avrupa ligi kupasıydı. Birincisi gerçekleşti ve ikincisi için de sıradaki engel Villareal.

Porto’nun rakibi Villareal ise üç Portekiz takımı’nın yarı finale kaldığı kupada direnen tek “yabancı” ekip. Villareal, önce son 32 turu’nda Napoli’yi, son 16 turu’nda Bayer Leverkusen’i, ardından da çeyrek final’de Twente’yi geçip, yarı finale kadar geldi. Oranlar, Porto’yu büyük favori olarak gösteriyor. Porto, özellikle evinde müthiş oynayan bir ekip. Bu sezon iç sahada lig’de hiç puan kaybetmediler.

Villareal’in ise biraz deplasman zaafı olduğunu düşünüyorum. Villareal, evinde çok iyi oynayan bir ekip, ancak Porto deplasmanında yenilmekten kurtulamazlar.

* Porto son 12 maçını kazandı.

* Porto evinde son 27 maçının 23’ünü kazandı (1B-3M).

* Porto’nun son 8 maçı ÜST bitti.

* Porto önceki turlarda sırasıyla Sevilla, CSKA Moskova ve Spartak Moskova’yı eledi.

* Porto son 4 Avrupa Ligi maçını kazandı.

* Porto Avrupa Ligi’nde son 18 maçta 1 kez kaybetti (14G-3B).

* Porto’nun son 8 Avrupa Ligi maçının 6’sı ÜST bitti.

* Villarreal son 6 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı.

* Villarreal’in son 5 maçının 4’ü ÜST bitti.

* Villarreal son 5 Avrupa Ligi maçını kazandı. Son 8 Avrupa Ligi maçını kaybetmedi.

* Villarreal deplasmanda son 4 Avrupa Ligi maçını kaybetmedi (3G-1B).

* Villarreal’in son 5 Avrupa Ligi maçı ÜST bitti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir