Göz Kuruluğuna Karşı Doğal Çareler

Gözde kuruluk gözleri nemlendirmek için yeterli gözyaşının üretilmemesi sonucunda ortaya çıkar.

Gözyaşları birçok nedene bağlı olarak azalabilir. Örneğin gözyaşınızın kalitesi iyi değilse gözlerinizde kuruma sorunu ortaya çıkabilir. Gözde kuruluk kendinizi rahatsız hissetmenize neden olabilir. Eğer kuru göz sorununuz varsa gözlerinizde yanma hissi oluşabilir. Göz kuruluğunu bazı yaşam tarzı değişiklikleri ile tedavi edebilirsiniz. Bununla birlikte ciddi vakalarda cerrahi müdahale bir seçenek olabilir.

Eğer hafif şiddetli göz kuruluğu sorunuzu varsa bazı reçetesiz göz damlaları ile sorununuza çare bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra gözlerinizi düzenli olarak yıkayarak da bulun sağlayabilirsiniz.

Reçetesiz göz damlaları

Hafif göz kuruluğu durumunda bazı reçetesiz göz damlalarını kullanabilirsiniz. Sizin için uygun göz damlasını belirlemek için doktorunuz ile görülün. İşte kullanabileceğiniz bazı göz damlaları:

Prezervatif ve prezervatif olmayan damlalar. Prezervatif damlaların raf ömrü daha uzundur. Bununla birlikte bu damlalar gözde daha fazla tahrişe neden olur. Prezervatif olmayan damlalar tek kullanımlıktır. Eğer damlaları günde dört defadan fazla kullanmanız gerekiyorsa prezervatif olmayan damlaları tercih edin.

Merhemler. Bazı kayganlaştırıcı merhemler gözlerinizin nemlendirilmesini sağlayabilir. Bu merhemler daha uzun süreli etki sağlar. Bununla birlikte merhemler biraz kalın olduğu için görüşü kısa süreli engelleyebilir. Bu nedenle bu merhemler yatmadan önce kullanılmalıdır.

Göz damlalarının kullanma sıklığınız belirtilerinize bağlı olarak değişir. Bazı kişiler her saat başı göz damlalarını kullanırken diğerleri gün aşırı kullanabilir.

İltihaplanmayı kontrol etmek için göz kapaklarının yıkanması

Gözlerinize ıslak bir havlu koyun. Bir havluyu ıslatın ve bu havluyu beş dakika kadar göz kapaklarınızın üzerinde tutun.

Göz kapaklarınızı hafif bir sabun ile yıkayın. Bebek şampuanı veya diğer hafif bir sabun ile gözlerinizin üzerini yıkayın ve ardından ılık su ile iyice temizleyin.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir