Halil Ergünden yürek burkan itiraf

Yaprak Dökümü dizisinde adeta devleşen usta oyuncu Halil Ergün’den yürek burkan bir itiraf geldi.

Ünlü sanatçı Halil Ergün, en çok gelir vergisi ödeyecek sanatçılar arasında 11’inci sırada yer almasını kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu söyledi. Yaprak Dökümü dizisindeki ‘Ali Rıza Bey’ rolüyle oyunculuktaki başarısını daha da yukarılara taşıyan Ergun geçen yıl vergi sıralamasında 17’nciydi . Bu yıl, geçen sene için 1 milyon 791 bin lira matrahtan 620 bin lira vergi ödeyeceği açıklanan ünlü oyuncu “Devletim için verdiğim her kuruş vatana millete helal olsun” dedi.

Bir zamanlar evinin telefon faturasını bile ödeyemediğini itiraf eden Ergün, “Şimdi Türkiye’nin vergi rekortmenleri arasında 11’inci sıradayım. Bu benim için tarifi imkansız bir mutluluk. Alnımın teriyle kazandığım paralardır bunlar” diye konuştu.

Çiftçilik bile yaptı

Kendi başına bu günlere geldiğini anlatan ünlü sanatçı şöyle konuştu: “Ben çok sahipsiz mücadele verdim. Herhangi bir lobinin, herhangi bir grubun sanıldığı kadar desteği içinde olmadım. Tırnaklarımla kazıyarak sinemada ayakta kalmaya çalıştım. Memleketim İznik yanı başımda olmasaydı belki de direnemezdim. Gittim tarım yaptım, geldim film yaptım. Hafta sonları geliyordum, ya arkadaş ya sevgili evinde kalıyordum. Veya Londra Oteli’nde. 3 kuruş 5 kuruş ayakta kalma mücadelesi veriyordum.”

Trilyoner değilim

Bir dönem günü idare edecek paralar kazandığını anlatan Ergün sözlerini şöyle sürdürdü: “Abdi İpekçi’yi oynadım. Orada, bana söylenen, ‘Abdi Bey İstanbul’un en iyi, en şık giyinen insanlarından biri’ Ben bir tek ceketle Abdi İpekçi oynadım. Filmin başından sonuna aynı pantolon ceket ile. Çünkü gardrobum yok, produksiyonlarda da öyle kostüme paralar verilmiyordu ki. İşte o 50 lira telefon faturası geldiğinde “Ne eyvah 50 lira mı?” dedim, ‘Ne yapacağız şimdi? Ben iyisi yine İznik’e gideyim, 10 dönüm domates ektireyim de kışı atlatayım” diye düşündüm.’
Halil Ergun sohbeti bitirirken eklemeyi de unutmuyor: “Ancak kimse beni trilyoner zannetmesin, öyle büyük paralar kazanmıyorum ama helal para kazanıyorum. Alnımın teriyle helal yoldan kazandığımı da helale yatırıyorum.”

LİSTEDE SEVİLEN OYUNCULAR VAR

Beğenilerek izlenen diziler ve şovlar, oyuncuları vergi rekortmenleri listesine taşıdı. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bu yıl sanatçılar arasında ilk 50’ye girenlerin listesini yayınladı. Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, listenin ilk sırasında yer aldı. Ilıcalı’yı Seda Sayan ve Cem Yılmaz izledi. Dördüncü, reklamlarda sık görülen ayrıca ‘Türk Malı’ dizisinde oynayan oyuncu Şafak Sezer oldu.

Kıvanç’ın da adı yok

‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisindeki Beren Saat 7’nci, Hanımın Çiftliği dizisinin Güllü’sü Özgü Namal 9’uncu, Binnur Kaya 10’uncu sırada yer aldı. Listede Yaprak Dökümü’nden 3 kişi yer aldı. Geçen yıl 17’nci sırada olan Halil Ergün 11’inci, sıraya yerleşti. Gönülçelen dizisinin yıldızı Tuba Büyüküstün de listeye 17’nci sıradan girdi. Geçen yıl 23’üncü sırada olan Kıvanç Tatlıtuğ ise bu sene listede yer almadı.Ezel dizisinde bölüm başına 45 bin TL alan Kenan İmizaloğlu’nun ise listeye girmemesi şaşkınlığa neden oldu. Beren Saat’in ödemesi gereken vergi 831 bin lira, Tuba Büyüküstün’ün ödemesi gereken vergi ise 460 bin lira. Saat ve Büyüküstün bu sene ilk 25’in içine ilk defa girdi.

GİREMEYİNCE ŞAŞIRTTIK!

Vergi sıralamasında ilk 50’ye giremeyen Kenan İmirzalıoğlu önceki gün yapılan Antalya TV Ödülleri’nden de eli boş döndü. Ezel dizisinin başrol oyuncusu seneye listede kesin olacağını belirtti. İmirzalıoğlu konu hakkında, “Alıştılar listede ilk sıralarda görmeye, giremeyince şaşırttık. Bu sene sinema filmi yapmadığım için listeye giremedim. Ama seneye kesin listedeyim” dedi

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir