İlk Cinsel Deneyim Kadından Çok Erkeğin Öz Benliğini Geliştiriyor

Cinsel deneyimi ilk kez yaşamak erkek ya da kadın oluşunuza göre öz benliğinizin gelişmesine ya da gerilemesine etki edebilir. İlk deneyimde genellikle erkekler kadına kıyasla bu durumdan daha hoşnut kalıyor, daha fazla tatmin oluyorlar. Ve kadınlarda öz benlik duygusu zedelenebiliyor, kendilerini kötü hissedebiliyorlar. Ve eğer bir bayan ilk tecrübesini yaşadıktan sonra kendini kötü hissediyorsa, bu sağlıklı bir cinsel ve benlik duygusu gelişiminin olmadığı ya da bu gelişimin tamamlanmadığı anlamına gelebiliyor.

Pozitif bir vücud imajının oluşturulması ve cinsellik konusunda fazla bilgi sahibi olmak ilk deneyimden sonra yaşanabilecek kötü hisleri ortadan kaldırabiliyor. Bu yüzden de cinsellik eğitimleri bayanların pozitif bir benlik imajı geliştirmelerine yönelik olmalıdır. Risk içeren cinsel deneyimlerden kaçınmalarıyla ilgili verilen eğitimlerde yanısıra maskulenlik ve feminenlik işlenmelidir. Bu eğitimler, sosyal çevrenin ve ailenin kesitler halinde empoze ettiği cinsellikle ilgili düşünceler yerine doğrularını oturtmaya ve onlara bütünlük kazandırmaya yönelik olmalıdır.

Bu konuda yapılabilecek diğer şey ise nelerin ilk cinsel deneyime pozitif, nelerin negatif etki ettiğini bulup ortaya çıkarmaktır. Negatif etkilerin genellikle cinsellik konusunda tam bir benlik duygusunun oluşturulmamış olmasının veya cinsellikle ilgili bilgi eksikliğinin sonucu olduğu biliniyor. Bu nedenle cinselliğin konuşulmaması, mümkün olduğunca uzak durulması gereken bir konu olarak görülmemesi, bu konuda en ileri beyinlerde bile varolan tabuların yıkılması gerekiyor..

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir