Aknelerden 5 Adımda Kurtulun

Vücudumuz yağ ürettikçe aknelerin gelişimini durdurmak mümkün değildir. Bununla birlikte bazı basit doğal yöntemler ile aknelerin yayılmasını engelleyebilirsiniz. İşte yüzdeki aknelerden kurtulmanıza yardımcı olacak birkaç yöntem:

1.Cildinizi temiz tutun
Yüzünüzü düzenli olarak yıkayın. Tonik kullanabilirsiniz. Kesinlikle makyaj ile uyumayınız.

2. Aknelerinizi sıkmayın
Akneleri sıkmak yayılmalarına neden olabilir. Parmaklarımızda inanılmayacak derece dazla mikrop bulunur. Bu bakteri ve mikroplar cildimizde aknelerin yayılmasına neden olur.

3. Sağlıklı beslenin
E ve A vitaminleri cilt için oldukça faydalıdır. Vitamin ve mineraller bakımından zengin gıdalar tüketin. Bunun yanı sıra vitamin takviyeleri de alabilirsiniz. Yağlı gıdalar aknelere neden olur. Bu kesinlikle unutmayın.

4. Bazı kremleri kullanabilirsiniz.
Aknelerin ortaya çıkması halinde bazı kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler yüzünüzdeki kızarıklıkların ve şişliklerin geçmesine yardımcı olur. Kortizon kremleri kızarıklıklara iyi gelir. Çay ağacı yapı aknelerin iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu ilaçları almadan önce bir doktora danışın.

5. Bir dermatoloğa danışın
Eğer akne sorunu ciddi boyutlarda değilse ve sık olarak ortaya çıkmıyorsa doktora gitmeniz gerekmeyebilir. Bununla birlikte ciddi sorunlara karşı mutlaka bir doktora danışarak gerekli tedavileri uygulayın.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir