Aldatan erkek tekrar aldatır mı?

Bir defa aldatan erkeğin ikici defa tekrar aldatıp aldatmayacağını merak eden arkadaşlarımıza Cosmopolitan’ın araştırmasını sunuyoruz.

Tiger Woods’un metresine gönderdiği sesli mesaj medyaya sızdığında, eşi Elin’a karşı sadakatsizlik şüpheleri anında giderildi.

Ama Tiger af dilemek için ayaklarına kapansa bile, gelecekte sadık olup olamayacağına dair eşini sorgulaması konusunda Elin’ı suçlayamazsınız. Tiger- ve diğer aldatan erkekler- tekrar yoldan çıkar mı? Cevap sizi dehşete düşürebilir… ama tamamen mantıklı bir anlamı var.

‘Erkeklerin çok az bir kısmının aldatma alışkanlığı yoktur- ilişkilerinin biçimine bakılmaksızın’ diyor ‘Infidelity: A Survival Guide’ kitabının yazarı Don-Davin Lusterman. ‘Ama erkeklerin çoğu yoldan çıkar çünkü seks, ilgi, hatta heyecan olsun, ilişkilerinde bir şey ektikeniyor.

Bir erkek aldattığı zaman, mutsuzluğunu bir süre daha destekler. Aslında, kendisine bir fırsat sunulana kadar baştan çıkarılmaya ne kadar yakın olduğunu büyük ihtimalle bilmeyebilir. Ve aldattıktan sonra sadık olup olmayacağı, kesinlikle kendisi ve partnerinin bu konuyu birlikte nasıl ele aldıklarına bağlıdır.

‘Bunu yapan o olsa bile, her ikinizin de olayın temelindeki sebebe inmeniz gerekiyor’ diyor Lusterman.

ÇÖZÜM

Onu nelerin rahatsız ettiğini saptayın. ‘Birçok erkek için, sorun cinsel hayatınız olabilir’ diyor Lusterman. ‘Bu yüzden birbirinizin nelerden hoşlandığını keşfedin’. Her ikiniz de tatmin oldunuz mu? Herhangi bir gerginlik var mı? Konuşmanız gereken konular var mı? Eğer daha fazlasını istiyorsa bunu rahatlıkla söyleyebilirsiniz- eğer aradığınız şey buysa. Konu kendisinin önemsenmediğini düşünmesiyse, onun tarafını daha sık desteklemek işe yarayacaktır.

‘Artık kendini ilgi göstermeniz için mücadele etmek zorunda olmadığının farkına varırsa, bu ilgiyi başkalarında arama ihtimali de azalır’ diyor ‘Intimacy’ kitabının yazarı Douglas Weiss.

Tek bildiğimiz şey şu: Bazı erkekler aldatma bağımlısıdır. Ama çoğu durumda, erkekler aldatır çünkü ilişkisiyle ilgili yolunda gitmeyen bir şey vardır. Bunu tamir ettiğiniz takdirde bunun tekrar olma ihtimalini büyük oranda düşürmüş olacaksınız.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir