Alkolün Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Alkolün sağlık ve kalp hastalıkları üzerindeki etkisi karmaşıktır. Bazı kişilerde az miktarda alkol tüketimi dahi önemli risklere yol açabilir. Bu nedenle doktorlar makul miktarlarda içki tüketiminin kalp için iyi olup olmadığından emin değildir. Bununla birlikte son yıllarda elde edilen bulgular makul miktarlarda alkol tüketiminin bazı kişilerde kalp rahatsızlıklarına karşı koruma sağladığını ileri sürer.

Makul miktarlarda alkol tüketimi kadınlar için günde bir içki ve erkekler için de günde iki içkidir. Alkolün kalp sağlığına faydaları arasında iyi kolesterolü yükseltmek, kötü kolesterolü düşürmek, kan basıncını düşürmek yer alır.

Alkol tüketimi bazı kişiler için zararlı olabilir. Kalp yetmezliği, kalpte büyüme, yüksek kan basıncı, diyabet, düzensiz kalp atışı rahatsızlıkları ve inme, obezite, yüksek trigliserid geçmişi olan kişiler veya ilaç tedavisi uygulayan kişiler alkol tüketimi ile ilgili doktorları ile görüşmelidir. Ayrıca hamile kadınlar ve alkol bağımlıları da alkol çeşitlerinden uzak durmalıdır…

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir