Televizyonda Facebook yayını

Panasonicin geliştirdiği Viera Connect TV video ve online internet yayını sunan sitelere ulaşma imkanı veriyor.

Panasonic Viera Connect TV geleneksel televizyon izleme alışkanlıklarına yeni bir soluk kazandırıyor: Bu televizyona sahip olanlar YouTube, Dailymotion, ve Ustream.tv gibi video ve online internet yayını sunan sitelere yalnızca kumandanın birkaç tuşuna basarak ulaşabiliyorlar.

AP’ye doğrudan erişim

En popüler videolar, dizi bölümleri, internetten canlı yayınlanan konserler, festivaller ve maçlar yüksek ekran kalitesiyle oturma odalarını dolduruyor. Panasonic VIERA Connect TV kullanıcıları video paylaşım ve online yayın sitelerinin yanı sıra AssociatedPress, Euronews, Bild ve Weather gibi haber kanallarına da doğrudan erişebiliyorlar.

Cep telefonu gibi kablolu telefon

Philips teknolojisiyle üretilen ‘CD4801B’ gürültü azaltma modu ve cihaz üzerinde dilediğiniz ses düzeyini ayarlayabildiğiniz özelliği sayesinde en net ses kalitesine ulaşılmasını sağlıyor. MySound özelliğiyle kişiselleştirilen ses profilleri, en iyi görüşme deneyimi için her duruma uygun ses profilini seçebiliyor. Cihazın eller serbest modu ile arayan tarafın sesini artıran bir dahili hoparlör sayesinde telefonu kulağa götürmeden konuşabilmek, karşı tarafı rahatça duyabilmek mümkün.

Daha kolay cep arayanlara

LG Electronics (LG), geliştirdiği yeni cep telefonu ‘LG T315i’ ile daha hızlı ve kolay bir mobil yaşamın kapılarını açıyor. Cihaz sahip olduğu Wi-Fi bağlantısı ile her an her yerden internetin keyfini yaşatıyor. Telefon, SNS özelliği ile Facebook, Twitter gibi sosyal ağlara kolay ve hızlı erişim sağlıyor. Cihaz ayrıca sahip olduğu Bluetooth teknolojisi sayesinde uyumlu multimedya cihazlarla kolayca veri alış verişi yapabiliyor.

Kendi filmini kendin çek

Canon Legria HF M serisi en yeni video kameraları ile daha ileri bir video deneyimi vaat ediyor. Dokunmatik ekranlı AVCHD modelleri, yüksek kaliteli HD video sistemini bir dizi yeni eğlenceli ve yaratıcı özelliklerle birleştiriyor. Tüm modellerde Full HD video çekim olanağı getiren cihazın HD CMOS Pro sensörünün yanı sıra bir hikaye anlatabilecek özellikte videolar çekmenin yepyeni yolunu sunan “Hikaye Yaratıcı” bulunuyor.

Arşive de uygun

Bu mod, bir kişisel video yönetmeni işlevi görüyor; kullanıcılara ister bir tatil günlüğü, ister bir aile buluşması hakkında hikayelerini anlatabilecekleri tipte sahneler çekmeleri için rehberlik ediyor. Yaratıcı, basit ve kullanımı kolay bu özellik, video arşivi oluşturup paylaşmanın yenilikçi ve eğlenceli bir yolunu sunuyor; üstelik tüm işlemlerin video kamera içinde gerçekleştirilmesi sayesinde seyahat halinde bile çeşitli videolar yaratmak mümkün.

Çift hafıza kartı yuvası bulunuyor

Video kameraya yüklü gelen 8 farklı filtre ile video arşivinin atmosferi anında değiştirilebiliyor ve kullanıcılar bu farklı efektlerin ön izlemesini yaparak sahneye en uygun olanı seçebiliyor. ‘Canlı’ efekti video arşivine renk katıp canlandırırken, ‘Rüya’ ile sihirli bir efekt oluşturmak için odak yumuşatılıyor ve ‘Sade’ efekti sahnelere bilimkurgu filmlerine benzer bir hava katıyor. Tüm modellerde, çift hafıza kartı yuvası ve hafızalardan biri dolduğunda kullanıcıların hiçbir kesinti yaşanmadan otomatik olarak mevcut diğer depolama kaynağına geçebilmelerini sağlayan Kaydı Aktarma özelliği bulunuyor.

İşinizi bilgisayara taşıyan tarayıcı

Canon, masaüstü çek fiş ve kupon tarama ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan ve dakikada 50 çek tarayabilme olanağı sağlayan yeni ‘ImageFormula CR-50’ tarayıcısını pyasaya sundu. Güvenilirlik ve görüntü netliği için geliştirilmiş görüntü işleme teknolojisine sahip cihaz, ergonomik tasarımı ile yer sıkıntısı çekilen kasiyer tezgahları veya masaüstleri gibi alanlar için üretildi. Cihaz, yüksek hassasiyette veri alımının garantilenmesi için Optik Karakter Tanıma (OCR) teknolojisi destekli Manyetik Mürekkep Karakter Tanıma özelliğini kullanarak, okuma doğruluğunu artırıyor ve harcanan mesai süresini azaltıyor.

1 milyon bilgisayar gücünde bilgisayar

Fujitsu’nun Gelişmiş Hesaplama Bilimleri Enstitüsü RIKEN ile birlikte geliştirdiği ‘K Computer’ isimli bilgisayar 37’nci TOP500 listesinde ilk sıraya yerleşti. ‘K Computer’, bir saniye içerisinde 8,2 katrilyon hesaplama yapabiliyor. Halen geliştirme aşamasında olan ‘K Computer’in performansı ise ortalama bir milyon adet masaüstü bilgisayarınkine eşit. Sistem kartlarıyla dolu 672 adet dolaptan oluşan süper bilgisayarın şu anda toplam 68 bin 544 ana işlem birimi (CPU) bulunuyor. RIKEN’in araştırma laboratuarında yer alan ‘K Computer’in büyüklüğünün 800 dolaba çıkarılması planlanıyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir