Turkcell Almanyayı uçurdu

Almanya Türk sermayesi ve bilgi birikimini kucaklıyor.

Turkcell Europe açılışının dördüncü ayında 132 bin aboneye ulaştı, Almanya nın konuşma ortalamasının yüzde 54 üstüne çıktı. Geçtiğimiz yıl lansmanı yapılan ve fiili olarak çalışmasına 4 ay önce başlayan Turkcell Europe, Almanya daki Türklere Almanya da ve Türkiye de hesaplı bir biçimde konuşma imkanı sağlıyor. Hem Almanya içi, hem de Türkiye de her yöne tarifeleriyle fark yaratan Turkcell, Almanya daki Türkleri Almanya ortalamasından yüzde 54 daha fazla konuşturdu.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 20 kişiye ulaşan Almanya ekibinin gerek bayi kanalları gerekse pazarlama konusunda çok önemli adımlar attığını belirtirken sadece 4 ayda 132 bin aboneye ulaştıklarını belirtti. Develioğlu, Turkcell Europe un yıl sonunda 250 bin aboneyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Her yöne 9 Cent

Turkcell Europe Genel Müdürü Ekrem Özorbeyi, şinrketin fiyat politikasına dikkat çekerek Turkcell Europe un sadece Türkiye yönüne doğru değil, her yöne çok etkili bir fiyat tarifesi olduğunu belirtti. Özorbeyi kullanıcıları, Türkiye ve Almanya’daki cep ve sabit hatlara dakikası 9 Avro Cent e konuşturduklarını vurgularken Türkiye ye gidenleri de sadece 20 Cent e tüm yönlerle iletişime geçirdiklerini söyledi.

Turkcell Europe abonelerinin 12 bin 550 kullanıcısı şu anda Türkiye de bulunuyor ve oradan iletişim imkanlarını kullanıyor. Özorbeyi, Turkcell Europe avantajlarını dile getirirken özellikle kullanıcıların Türkiye deyken aranmaları sırasında hiçbir ek roaming ücreti vermiyor olmalarının altını çizdi.

Turkcell Europe aboneleri 4 ayda toplam 33 milyon dakika konuştu, 1.7 milyon kere SMS’leştiler ve toplamda 750 GB data trafiği yarattılar. Turkcell Europe’luların ses trafiği son 1 ayda yüzde 100 arttı.

Almanların hatlarına göre 10 kat ucuz

Develioğlu Turkcell Europe hattı kullananların kullanmayanlara oranla Türkiye de on kata yakın yüksek ücret ödediğini söyledi. Verilerde dikkat çeken ilginç bir nokta ise, Turkcell Europe abonelerinin Almanya geneli ile kıyaslandıklarında telefonla daha uzun süre konuşmayı tercih etmesi oldu. Almanya genelinde cep telefonu aboneleri aylık ortalama 109 dakikalık konuşma gerçekleştirirken, Turkcell Europe aboneleri aylık ortalama 168 dakika telefon görüşmesi yaptılar. Bu 168 dakikanın ortalama 70 dakikası Türkiye ye yapılan aramalar oldu.

En uzun Hakkari ile konuşuldu

Turkcell Europe aramalarının ortalama 70 dakikası Türkiye ye doğru yapılıyor. En çok aranan iller İstanbul Antalya ve İzmir oldu. Arama başına en uzun konuşulan iller ise sırasıyla Hakkari, Çankırı ve Mardin olarak gerçekleşti. Turkcell Europe’un ilk 4 aylık rakamlarına göre aboneler en çok Anneler Günü, Miraç ve Berat Kandilleri nde konuştu. Ses ve SMS trafiği anneler gününde yüzde 20 artarken, bu artış Miraç Kandili nde yüzde 18, Berat Kandili nde ise yüzde 15 olarak gerçekleşti.

İlk abone Merkel

Turkcell Europe un ilk abonesi geçen yıl CeBIT Hannover Fuarı’nda Turkcell standına gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel olurken 100 bininci üyesi de Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir