Facebooktan 3 dolara film

Kendini tanıtma ve yeni arkadaşlıklar kurma amacıyla kurulan Facebook, yeni bir uygulama daha başlattı.

Sistem üzerinden artık film kiralama ve izlemek mümkün olacak. Facebook, sanal dünyada yeni açılımlarına devam ediyor: Dünyanın önde gelen film şirketlerinden ParamountPictures, Facebook üstünden film kiralıyor. Çok yakında çıkacak yeni Görevimiz Tehlike filmi öncesi eski serileri Facebook üstünden gösterecek olan Paramount, serinin oyunlarını da sosyal medyaya sunacak.

38 saat izleme imkanı

Filmleri 48 saatliğine istendiği kadar seyredilebilir hale getirecek olan şirket, bunun için kullanıcılardan 30 Facebook kredisi, yani 3 dolar alacak.

Apple bu oyunu silebilir

Daha önce masaüstünde karton ve kağıtlarla oynanan oyun, Apple telefon ve tabletlerine taşınıyor. Kara baklava, kirli bomba, ABD başkanlarının bizzat dile getirdiği şer hattını oyuna taşıyan firma yetkilileri bunu 5 dolardan satacak.

Çok tepki çekiyor

Savaş karşıtı kesimleri ayağa kaldıran War on Terror oyunu, 17 bin satırlık bir kodla oluşturuldu ve özel ve eğlenceli grafiklerle hayata geçirildi. Oyunla ilgili eleştirilerin artması, 25 Kasımda piyasaya sürülmesi öngörülen oyunun Apple tarafından onaylanmaması ihtimalini gündeme getirdi. Bilindiği gibi hazırlanan tüm programlar Appleın ilgili ekiplerinin kontrol ve onayından sonra kullanılabilir hale geliyor.

Sabit disk sinema merkezi oluyor

Uzaktan kumandalı SeagateGoFlexCinema multimedya diski, tüm video biçimlerini destekleyerek, 1080 HD kalitesinde oynatılmasına imkan tanıyor. Sistem, disk içerisine bir film yükleyerek, film keyfini arttırmak için ev sinema sistemlerini de diske bağlayabilmek mümkün.

Bilgisayara gerek yok

Cihazla dijital fotoğraflar ve videolar bilgisayar kullanmadan diske taşınabiliyor. Kolay anlaşılır grafik ara yüz sayesinde, çalıştırmak istenen dosyalar kolayca bulunabilir, tüm bu işlemler koltuktan kalkmadan uzaktan kumanda ile yapılabilir.

Pizzanı tabletinden yap hemen ısmarla

Tabletlerle pizza ısmarlamada yeni bir dönem başlıyor. Eskiden sadece mobil cihazlardan bulunulan noktaya otomatik olarak pizza ısmarlanabilecekken bir pizza şirketi kullanıcılara kendi pizzasını o anda tablet üstünden yaptırtıp evine ısmarlayabilmesi seçeneğini sunuyor.

Satışlı olumlu etkiledi

Tabii ki kullanıcılar evine servis edilecek pizzayı bizzat hazırlamıyor ama oyun şeklinde hazırlanan uygulamayla pizzasına konacak malzemenin türü ve miktarını kendi seçiyor. Pizza satan şirketler bu simülasyonun pizza satışları üstünde pozitif etkisi olduğunu belirtiyor.

İnsansız iletişime 80 milyar cihaz

İletişim dünyasının en önemli aktörlerinden biri de M2M adı verilen, içinde insan olmadan makineden makineye iletişim kuran araçlar. Belli konularda kendi aralarında haberleşen cihazlar, örneğin bir seranın nem oranını ölçerek bunu bilgisayarlar paylaşıyor, bilgisayar nem oranının düştüğüne karar vererek bir başka cihazı arayarak sulamayı başlatıyor.

Penetrasyon %800e doğru

Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Frost ve Sullivan, M2M sayesinde mobil cihaz penetrasyonunun ülkelerde yüzde 100ün üstüne çıkacağını belirtti. Şirket, sürecin doğru yürütülmesi halinde 2020 yılında penetrasyon düzeyinin yüzde 800e çıkması ve birbirleriyle iletişim kurabilen, dışarıdan yönetilebilen cihaz sistemi içerisinde 80 milyar cihaz olmasının hayal olmayacağını vurguluyor. Nitekim Android ve iTunes gibi platformların varlığının milyonlarca yazılımcının inovasyon kapasitelerini artırmaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Kullandıkça öde zamanı

Şirketin Yürütme Direktörü Menona göre kullanım trendleri hakkında kesin bilgiler mevcut olacağı için, iş modelleri, önceden satın alma modelinden kullandıkça öde yöntemine geçecek. Örneğin sigorta şirketleri, günümüzde benimsedikleri herkese standart paket hizmetler yerine kişisel alışkanlıklara dayalı özel yıllık paketler sunabilecek.

Türkiyede henüz ayrıcalık yok

Bugün Türkiyede M2M sistemi fiili olarak uygulamaya geçirilemiyor. Çünkü bu cihazlar çok ekonomik bir iletişim uyguladıkları için kendi aralarında çok minik ücretli bir trafik yaratıyor. Devlet henüz bu cihazlara bir ayrıcalık tanımadığı için hat açım ücretiyle vergiler, cihazın birkaç yıllık ücret trafiğinden daha pahalıya geliyor.

Xperia ailesine yeni katılanlar

Sony Ericsson Türkiye, bu ay sonu itibariyle Xperia ailesinin iki yeni üyesi Arc S ve Neo Vyi piyasaya sunuyor. En iyi kameralı telefon ödülü Arc S, 1,4 Ghzlik güçlü işlemcisi ile uygulama performansını yüzde 25 arttırdı. Telefon 4,2 inçlik parlak reality display ekranı, renk kalitesini arttıran Sony Mobile Bravia Engine teknolojisi ve 8.2 megapiksellik Exmor R kamerası ile dikkat çekiyor. Fiyatı 1449 lira.

Sohbeti destekliyor

Neo V ise kullanıcılara en ulaşılabilir Android deneyimini sağlıyor. Cihaz VGA ön kamerasıyla Google Talk ve Skype video sohbet uygulamalarını destekliyor. Fiyatı ise 849 lira. Her iki telefon da önümüzdeki günlerde Android Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle güncellenecek olan Xperia telefonları arasında yer alıyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir