TFFye Başkan Bulmak Hükümeti Bağlamaz!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Şenes Erzikin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına aday olmama kararını değerlendirdi.

Şenes Erzikin kulüplerin ortak isteğine rağmen, TFF Başkanlığına aday olmamasının ardından ortaya çıkan arayışlara hükümetin nasıl katkıda bulunacağı sorulan Bakan Kılıç, hükümetin böyle bir görevi olmadığı karşılığını verdi.

Erzikin kararına rağmen Türk futbolunun önemli bir kazanımda oluduğunu savunan Bakan Kılıç. Türkiyede 18 Süper Lig Kulübü aynı isim etrafında bir araya gelebileceklerini göstermiştir dedi.

Konyada gazetecilerle bir araya gelen Suat Kılıç, Bir isim çıkmazsa ne olur sorusuna üzerine Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Türkiye Futbol Federasyonuna başkan bulmak gibi bir görevi yoktur yanıtını verdi.

Futbolun özerk yapısının bu yönde bir görevi siyasetin üzerinde bırakmadığını dile getiren Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonuna kulüplerin ortaklaşa çabasıyla bir başkan bulunacağını söyledi.

Hükümetin süreci kolaylaştırmak için destek vereceğinin altını çizen Kılıç, Türk futbolunda diyalog eksikliği iddialarına da katılmadığını belirtti.

Erzikin görevi kabul etmemesine rağmen bu sürecin kulüpler arasındaki işbirliğini ortaya çıkardığını da ifade etti.

Kulüplerin uzlaşma zemininde hareket ettikleri süreçte Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için ortak bir aday belirleyeceklerine inandığını da vurguladı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir