Genç Kızların El Becerileri Büyük Beğeni Topluyor

Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün girişimleri ile açılan makine dikiş kursu yoğun ilgi görüyor.

İlk defa kurslara katılan genç kızların el emekleri ve becerileri büyük beğeni topluyor.

Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurs açmaya devam ediyor. İlçe merkezinde açılan makine dikiş kursu yoğun ilgi görüyor. İlk etapta 14 kursiyerle başlayan makine dikiş kursu, genç kızların hünerlerini ortaya çıkarmasına yetti. Makine nakış, el sanatları, Suriye boncuk işi, tutkal takımları, Bartın yöresine ait tel kırma, elde kurdele nakış ve buna benzer çalışmaları sergileyen genç kızlar takdir topladı.

Kursiyerlerin çok başarılı olduğunu belirten Nakış Kursu Öğretmeni Pınar Süzgeç, yıl sonu sergisi için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyledi. Özellikle kış mevsimi nedeniyle genç kızların bu tür kurslara katılımını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kurs Öğretmeni Süzgeç, kız çocuklarının oldukça yetenekli ve hünerli olduğunu ifade etti. Kurs öğretmeni şunları söyledi: “Makine dikiş kursumuzda 14 tane öğrencimiz var. El sanatları ile uğraşıyorlar, sosyal aktiviteleri olmadığı için kurslarımıza büyük rağbet var. İmkanları kısıtlı olduğu için biraz daha imkanların el verdiği alanda işler yapmaya çalışıyoruz. Çeyiz üzerine ağırlık veriyoruz, öğrencilerimiz ile imkanlarımız ne kadar kısıtlı olursa olsun günümüzü iyi geçirmeye çalışıyoruz. İş yerimizde faaliyetlerimizi bir şekilde yürütmeye gayret ediyoruz. Hava şartları da çok iyi değil, ama mücadele ederek günü geçirmeye çalıyoruz. Genç kızlarımızın el becerileri ve yetenekleri bizi daha da gayretli bir çalışmaya sürüklüyor.”

“HEDEFİMİZ 200 KURS VE 4 BİN KURSİYER”

2011 Eylül ayı itibarı ile 41 adet kurs açarak toplam 820 kursiyere ulaşan Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2012 yılında ise toplam 200 kurs ile 4 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyor.
Bilgisayar operatörlüğü, bilişim teknolojileri ve donanım, Türk halk oyunları, üniversiteye hazırlık, Anadolu, fen ve kolejlere hazırlık gibi kursların da halen devam ettiğini belirten Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, ilçe merkezinde kurs sayısını yükselttiklerini ve ilçeye bağlı köylerde de çok sayıda kurs açıldığını söyledi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir