Sağlıklı Yaşamın Temel Unsurları

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Kavuncu, sağlıklı yaşam için temel unsurlarını belirtti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vural Kavuncu, sağlıklı yaşam için temel unsurların kan basıncı, tansiyonun normal düzeyde tutulması, sigara içilmemesi, her gün egzersiz ve spor yapılması, stres kontrolü, sağlıklı beslenme ve vücutta biriken zehirlerden arınma yöntemleri olduğunu söyledi. Kavuncu, “Takvim yaşını değiştirmek mümkün değil ancak organ yaşı en üst düzeyde korunabilir.” dedi.
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Yediveren Dostluk ve Dayanışma Derneği, Belediye Kültür Sarayı’nda Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun katılımıyla Sağlıklı Yaşam, Kadın Sağlığı ve Romatizma konulu seminer düzenledi. Kavuncu, insanların takvim yaşını değiştirmesinin mümkün olmadığını ancak, karaciğer, böbrek, kalp gibi organların bir yaşı olduğunu hatırlatarak çevresel etkenler ve geçirilen hastalıkların organlarda olması gerekenden daha fazla yıpranma oluşturabileceğini, sağlıklı yaşam tarzını benimseyenlerin de organ fonksiyonlarını uzun yıllar boyunca en üst düzeyde korunmasının mümkün olacağını söyledi.

Sağlıklı yaşam için temel unsurların kan basıncı, tansiyonun normal düzeyde tutulması, sigara içilmemesi, her gün egzersiz ve spor yapılması, stres kontrolü, sağlıklı beslenme ve vücutta biriken zehirlerden arınma yöntemlerini kullanmak olduğunu belirten Kavuncu, fazla kilonun kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet, inme hastalığı ve eklem kireçlenmelerine yol açan ve beklenen yaşam ömrünü kısaltan bir durum olduğunu kaydetti.

Spordan uzak bir yaşam biçiminde olmaları, doğum ve menopoz gibi hormonal yüklenmeler ya da eksikliklere maruz kalmaları ve psikolojik ve sosyal olaylara duyarlılıklarının fazla olması nedeniyle kadınların bazı hastalıklar için daha fazla risk altında olduğuna dikkat çeken Kavuncu, erken tanının iltihaplı romatizmal hastalıklarda büyük önem taşıdığını bildirdi.

Bilinçsiz ilaç tüketiminin de insan sağlığı açısından tehlikeli bir durum olduğunu, ticari istismara meydan vermeden doğal tedavilerinde tıpta kullanılan bir yöntem olduğunu dile getiren Kavuncu, ayrıca kişilerin iç huzuru, manevi boyutta ruh dinginliği ve sosyal alarak aktif durumda olmasının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.

Yapılan kemik ölçümü ve yağ analizi testlerini yorumlayan Kavuncu’ya program sonunda Dernek Başkanı Esra Demiroğlu tarafından çiçek verildi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir