Dışişleri Bakanlığından korkutan çağrı

Dişişleri Bakanlığından korkutan çağrı Dışişleri Bakanlığı, Suriyede ikamet eden Türk vatandaşlarının yurda dönmesi tavsiyesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Suriyede ikamet eden Türk vatandaşlarının yurda dönmesi tavsiyesinde bulundu. Dışişleri Bakanlığının açıklamasını değerlendiren Başbakan Erdoğanın açıklamaları ise akıllara Suriyeye müdahale mi edilecek? sorusunu getirdi. Açıklamalara göre, Türkiye, Suriyedeki duruma ilişkin her tür olasılığı masaya yatırdı. İŞTE O KRİTİK ÇAĞRI Bakanlıktan yapılan duyuruda, Suriyedeki gelişmelerin seyrinin vatandaşlarımız için ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiği görülmektedir. Bu itibarla, Suriyede ikamet eden vatandaşlarımızın yurda dönmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir denildi.

Bakanlık, Suriyedeki gelişmelerin özellikle karayoluyla seyahatler açısından yol açtığı sıkıntıların daha önceki duyurularla dikkate getirildiğini ve mecbur kalınmadıkça Suriye üzerinden karayolunun kullanılmaması, zorunlu hallerde ise gündüz seyahat edilmesi yönünde uyarılarda bulunulduğunu da hatırlattı.

Duyuruda, Suriyedeki son gelişmeler ışığında, Şam Büyükelçiliği Konsolosluk şubesince konsolosluk hizmeti verilmesi faaliyetinin 22 Mart 2012 Perşembe günü saat 17.00den itibaren durdurulacağı, Halep Başkonsolosluğunun ise vatandaşlara mevcut koşullar çerçevesinde konsolosluk hizmetleri sunmaya devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan Suriyedeki Türklerin gerektiği takdirde Beyrut ve Amman Büyükelçiliklerinin konsolosluk şubelerine başvurmalarının her zaman mümkün olduğu vurgulandı.

Duyuruda, Suriyedeki vatandaşlarımızın ayrıca konsolosluk hizmetleri ve işlemleri hususlarında danışmak istedikleri konularda haftanın yedi günü 24 saat hizmet veren Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkeziyle ( 90 312 292 29 29) temasa geçmeleri tavsiye edilmektedir denildi.

ERDOĞAN’DAN İLK YORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iç karışıklığın yaşandığı Suriyeden büyükelçi ve Türklerin çağrılmasına ilişkin, Bu ifade ettiğiniz konuların hepsi değerlendirmelerin içerisinde var. Büyükelçimizin geri çağrılmasından tutun oradaki Türk vatandaşlarımıza varıncaya kadar değerlendirmelerimizi yapıyoruz dedi.

KAYIP GAZETECİLER İÇİN İRAN DEVREDE

İranın Ankaradaki büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun Suriyede kaybolan Türk gazetecilerin özgür kalmasına yardımcı olunması için İranlı mevkidaşı Ali Ekber Salihiyi aradığını bildirdi. Hüseyinpur Suriyede kaybolan iki Türk gazetecinin bulunması için Tahran yönetiminin hazır olduğunu söyledi.

DHAnın bildirdiğine göre, İranın resmi haber ajansı IRNAya bilgi veren Büyükelçi Hüseyinpur, Suriyedeki iki Türk gazetecinin serbest kalması için Bakan Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihiyi telefonla aradı. İran bu konuda gerekli yardımı yapacaktır dedi.

Hüseyinpur, Türk gazetecilerin bir an önce ülkelerine geri dönmelerini umut ettiğini söyledi.

Suriyede bulunan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkundan yaklaşık bir haftadan beri haber alınamıyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir