Bayramda Otoyollar Kaç Gün Ücretsiz?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. İşte otoyolların ücretsiz ya da indirimli olduğu gün ve saatler..

Ramazan Bayramı süresince Türkiye genelindeki otoyollar ücretsiz, İstanbulda toplu taşıma hizmetleri indirimli olacak.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla 28 Ocak 2002 tarihli ve 2002/3654 sayılı Kararnamenin eki olan karara, geçici bir madde eklendi.

Buna göre, 18 Ağustos 2012 Cumartesi günü saat 00:00dan başlayarak 22 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 07:00e kadar otoyollardan yararlananlar ile 19 Ağustos 2012 Pazar günü saat 00:00dan başlayarak 21 Ağustos 2012 Salı günü saat 24:00e kadar belediyelerle bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlananlardan ücret alınmayacak.

İstanbulda bayramda toplu ulaşıma indirim

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşım araçlarının Ramazan Bayramı boyunca yüzde 50 indirimli hizmet vermesini oy birliğiyle kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarının 3. birleşimini Saraçhane Belediye Sarayındaki Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağın yönettiği toplantıda, İstanbuldaki toplu ulaşım araçlarının Ramazan Bayramı boyunca 3 gün süreyle yüzde 50 indirimli hizmet vermesi, AK Parti ve CHPli üyeler tarafından oy birliğiyle karara bağlandı.

İstanbullular, bayram günleri olan 19, 20 ve 21 Ağustosta İETT otobüsleri, metrobüs, Şehir Hatları vapurları, tramvay, metro, hafif metro ve füniküler ile Otobüs AŞ araçları ve özel halk otobüslerinde yüzde 50 indirimli seyahat edecek.

Bu kurumlara ait araçların akaryakıt giderleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Toplantıda ayrıca, Ramazan Bayramı ve Kadıköy-Kartal metro hattı açılışı nedeniyle 17 Ağustosta meclis toplantısı yapılmamasına oy birliğiyle karar verildi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir