Microsoft, 25 yıllık logosunda değişikliğe gitti

Windows 8 ile birlikte işletim sisteminin arayüzünde değişikliğe giden Microsoftun bu konudaki yenilikleri şirketin logosuna da yansıdı. Yazılım devi 25 yıldır değiştirmediği logosunu bugün yayınladığı blog duyurusuyla değiştirdiğini açıkladı.

Windows 8 arayüzünün izlerini taşıyan yeni logoda şirketin klasikleşen kırmızı, yeşil, mavi ve sarı renkleri yer alırken, eski dalgalı tasarım yerine sade ve düz kareler bulunuyor. Logonun yanında yer alan Microsoft yazısı için ise Windows 8 logosunda kullanılan font kullanılıyor.

Konuyla ilgili The Seattle Timesa konuşan Microsoft yöneticisi Jeff Hansen; şirketin yeni logosunun geçmişin mirasını yansıtırken geleceği de işaret ettiğini belirtiyor. Önümüzdeki aylarda Windows 8, Windows Phone 8 ve Surface tabletini çıkarmaya hazırlanan Microsoft’un yeni logosunun ve logo tasarımının yeni ürünleriyle birlikte gelecek değişiklikleri yansıtması açısından önemli olduğu da ifade ediliyor. 2013ün başında Microsoft Office 2013ü de diğer ürünlerine benzer bir tasarım ve kullanıcı arayüzüyle sunması bekleniyor.

Yeni logosuyla birlikte ürünlerinde yaşanmakta olan değişimi yansıtan Microsoft’un geçiş aşamasında eski logosunun da bir süre için varlığını sürdüreceğini belirtildi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir