Kargo gecikti Dilara yatay geçiş hakkını kaybetti

KIBRIS Yakın Doğu Üniversitesi’nden, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne (GOPÜ) yatay geçiş yapmak için evraklarını kargoyla gönderen Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Dilara Gizem İşler, evraklarının 3 gün geç teslim edilmesi nedeniyle kaydını yaptıramadı. İşler, PTT’ye dava açmayı düşündüklerini söyledi.

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA)

Antalya’da yaşayan ve bir süre önce eşinden ayrılan Fatma Akgün’ün iki çocuğundan biri olan 20 yaşındaki Dilara Gizem İşler, iki yıl önce Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümüne kaydını yaptırdı. Burada iki yıl öğrenim gören İşler, annesinin özel okul masraflarını karşılayamaması nedeniyle Tokat GOPÜ’ye yatay geçiş yapmaya karar verdi.

3 GÜN GEÇ TESLİM EDİLDİ

İşler, evratkları Antalya’dan üniversiteye ulaşması için 8 Ağustos’ta kargoya teslim etti. Fakat ayın 10’unda teslim edilmesi gereken kargo, üniversiteye 13’ünde ulaştı. Kargonun geç teslim edilmesinden dolayı sürenin sona ermesi nedeniyle üniversiteye kayıt yaptıramayan Dilara Gözem İşler, annesi ile birlikte Tokat’a geldi. İlk olarak üniversiteye giden anne ve kızı, buradan olumsuz cevap alınca bu kez de Tokat Valiliği’ne giderek mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililer ile görüştü.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Fatma Akgün, PTT’den kaynaklanan sebeplerden dolayı çocuğumun üniversiteye yatay geçişi engellenmiş durumda. Bu ayın 8’inde gönderdiğimiz kargo 10’unda ulaşması gerekirken 13’ünde teslim edilmiş. 10’u kaydın son günüydü. Üniversite kabul etmiyor. Biz sonuçlara baktığımızda kızımın ismini sıralamada göremedik. Araştırdığımızda belgelerin geç teslim edildiğini anladık” dedi.

PTT, GECİKMEYİ KABUL EDİYOR

PTT’ye yapmış oldukları müracaat sonrası kendilerine bilgilendirme yazısı geldiğini söyleyen anne Akgün, PTT bunu kabul ediyor. Resmi evrakı var bende. Ama bunu okula kabul ettiremedik. ’Bizden kaynaklanmıyor, bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ dediler. Belki haklılar kendi açılarından ama çocuğumun hakkı elinden alındı ve okuyamayacak şimdi. PTT bizden özür diliyor ama özür benim çocuğumun hayatını kurtarmıyor. PTT ya çocuğumun eğitim masrafını karşılasın, ya da kurumlarla görüşerek kaydının yapılmasını sağlasın istiyoruz diye konuştu.

DAVA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Yatay geçiş işlemini yaptıramayan Dilara Gizem İşler ise, Sonuçta her şey ortada ve buna bir çözüm bulunması lazım. Kaç gündür uğraşıyoruz. Üniversitede hiçbir şekilde bize yardımcı olmadı. PTT’ye dava açmayı düşünüyoruz. Bu davayı sürdüreceğiz biz. Kayıt yaptıramazsam okula gitmeyeceğim. Burası olacaktı not ortalamam da tutuyordu ama PTT yüzünden olmadı burası. Olmazsa okula gitmeyeceğim dedi.

İŞLETME AKSAKLIĞI

PTT Genel Müdürlüğü tarafından Dilara Gizem İşler’e gönderilen bilgilendirme yazısında şu bilgilere yer verildi:

Otomasyon sistemi üzerinden yapılan incelemede 08/08/2012 tarihinden Antalya/Konyaaltı PTT merkezinden GOPÜ Rektörlüğü’ne gönderilen kurye gönderisinin 10/08/2012 tarihinde teslim edilmesi gerekirken, işletme aksaklığı nedeni ile 13/08/2012 tarihinde gecikmeli olarak üniversitenin ilgili birimine teslim edilmiş olduğu anlaşılmıştır. Söz konusu gönderiyle ilgili idarece araştırma başlatılırken, meydana gelen gecikmeden dolayı üzüntülerimizi iletir, bilgilerinize sunarız.

GOPÜ yetkilileri ise posta yolu ile yapılan başvurularda gecikmeli ulaşan evrakların işleme konulamayacağını açıklamasında bulundu.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir