iPhone 5, kutusundan çizikleriyle birlikte çıktı

Apple, yeni akıllı telefonu iPhone 5te kullanılan donanımın sağlamlığının üzerinde durmasına rağmen, cihazların kutudan çıktığında çizikler bulundurması kullanıcıların oldukça tepkisini çekmiş durumda.

Şu ana kadar müşteriye ulaşan cihazların kaçında bu durumun geçerli olduğu bilinmese de, MacRumorsun gerçekleştirmiş olduğu resmi olmayan ankete göre, katılımcıların üçte birine denk gelen 1260 kişinin cihazlarında söz konusu çizikler mevcut. Söz konusu durumun oluşmasında Appleın iPhone 4 ve iPhone4Ste kullanmış olduğu çelik kasa yerine iPhone 5’te anodize edilmiş bir alüminyum kasa kullanmış olması gösteriliyor.

Bu kasa cihaza daha hafif bir yapı kazandırıyor olsa da, alüminyum kasaya göre daha yumuşak olduğu için çizilmeye daha yatkın bir yapı sunuyor. iFixit ekibinin cihaz üzerinde yapmış olduğu testlere bakıldığında iPhone 5in çizilmeler konusunda zayıf not aldığı görülüyor.

Apple, kullanıcıların iPhone 5te yaşadıkları bu sorun hakkında henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak, söz konusu durumun şirketin başını ağrıtacağı kesin gibi görünüyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir