Kurban Bayramı’nda Kurallara Riayet Edelim

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kurban Bayramı’nda yaşanabilen olumsuz görüntülerin oluşmaması için her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

İstanbul’da mülki idareler, belediyeler ve diğer kurumlarla ortaklaşa çalıştıklarını belirten Vali Mutlu, vatandaşlara, ortak kesim alanlarının dışında ve kurallara riayet etmeden kesim yapmamaları çağrısında bulundu.

Türk Kızılayı’nın İstanbul Şube Başkanlığı binası düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Hüseyin Avni Mutlu, kan alma aracına giderek Kızılay’a kan verdi. Kan verme işlemini tamamlayan Vali Mutlu, ardından yaptığı açıklamada kan vermenin önemine işaret ederek vatandaşları kan vermeye çağırdı. Vali Mutlu ve Kızılay Başkanı Akar ardından açılış kurdelesini keserek İstanbul Şube Başkanlığı binasını hizmete açtı.

Açılışın ardından Vali Mutlu basın mensuplarının Kurban Bayramı ile ilgili sorularını cevapladı. Konuşmasına Kurban Bayramı’nın herkese hayırlı uğurlu olması dilekleriyle başlayan Mutlu, İslam aleminin çok önemli bir dini vecibe olarak bayramda Allah rızası için kurban kestiğini hatırlattı.

İstanbul’da Kurban Bayramı ile ilgili özel tedbirlerin alındığını aktaran Mutlu, “İstanbul’umuza özel belediyelerimiz, mülki idarelerimizin ve diğer kuruluşlarımızın birlikte geliştirmiş oldukları tedbirler var. Ortak hizmet alanlarında kurban bayramıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arzu ediyoruz ki bu bayramı bayram niteliğine uygun bir şekilde eda edelim. Özelilkle Kurban Bayramı vesilesiyle yaşanan olumsuz bir takım görüntüleri ki, geçmiş yıllarda bunu çok sık olarak görebiliyorduk, inşallah bu sene bunu hiç görmeyelim.” dedi.

Kurban kesecek vatandaşlara, belirlenmiş alanlarda kurallara uygun kesim yapma uyarısında bulunan Mutlu, “Sadece belirlenmiş alanlarda kurbanlarımızı keselim ve belirlenmiş kurallara riayet edelim. Dini vecibelerimizi yerine getirirken hem ülkemiz hem de inançlarımızla ilgili olumsuz bir takım kanaatlerin doğmasına sebebiyet verecek mahsurlara neden olmayalım.” dedi.

KURBAN BAĞIŞ DEĞİL, BİR İBADETTİR

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahme Lütfi Akar da her sene olduğu gibi bu yıl da kurban kampanyası düzenlediklerini anlattı.

“Kurban bir ibadettir, asla bağış değildir” vurgusunu yapan Akar şöyle konuştu:

“Kurban mutlaka kesilmelidir. Kanı akıtılmalıdır. Bu itibarla Türk Kızılayı’na bağışlanan, vekaleti verilen kurbanlar kesilip kanı akıtılarak gerçek amacına ulaşmaktadır. Kesilen kurbanlarımız kavurma ve kıyma yapılmak suretiyle konserve haline getirilmekte bütün bir yıl boyunca Türkiye’deki fakir fukaraya dağıtılmaktadır. Kurban alalade bir bağış değildir. Parasını alıp başka yerde bağışlayacağınız, etini başkasına vereceğiniz bir husus değildir. Türk Kızılayı bunun altını çiziyor ve vatandaşından bu konuda ilgi bekliyor.”

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir