Karşınızda Androidli ilk iPhone

iOS ve Android arasındaki rekabet hızla süredursun Brezilyadan gelen son haber akıllı telefon dünyasında şok etkisi yarattı. Brezilya merkezli bilişim firmalarından IGB Electonica SA firması yeni Androidli akıllı telefonlarını IPHONE markası altında satacağını duyurdu. Firmanın bu hamlesinin güvencesi ise marka kullanım hakkını 2000 yılından bu yana elinde bulunduruyor olması.

Reutersın haberine göre serinin IPHONE markası altında satılacak olan ilk akıllı telefon Neo One isimli model olacak. Modelin teknik detayları ya da hangi tarihte satışa sunulacağıyla ilgili şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Androidli IPHONEa hayat veren IGB Electonica SA isimli firma, IPHONE markasının imtiyaz hakkını 2000 yılından bu yana elinde bulunduran Gadiente Electonica SA firmasının yeniden yapılanma süreci sonrasında, bu yıl kuruldu.

Brezilyada yaşanan bu gelişme sonrasında Appleın izleyebileceği iki yol bulunuyor. Bunlardan ilki IGB Electronicaya dava açıp durumu mahkemeye taşıması. Ancak IGB Electronicanın elinde yerel de olsa güvence bulunduğu için Appleın mahkemeden istediği sonucu alması zor görünüyor. Diğer yol ise IGB Electronica ile anlaşma masasına oturup Brezilyada IPHONE markasının kullanım haklarını belli bir ücret karşılığında satın alması ki Apple, çok yakın zamanda Çinde iPadin isim hakkıyla ilgili karşılaştığı sorunun üstesinden diğer firma ile anlaşarak gelmişti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir