Sesiyle ölümden döndü!

Sesiyle Ölümden Döndü!Hayvanlarını otlatırken boz ayının saldırısına uğrayan köylü, ayının elinden akılalmaz bir olayla kurtuldu…Devamı İçin Tıklayınız…

Artvin’in Şavşat ilçesinde hayvanlarını otlatırken bir boz ayının saldırısına uğrayan köylü, kolları, göğsü ve bacaklarından ağır yaralandı.

İlçeye bağlı Pınarlı Köyünde yaşayan Erkan Yıldız (34), sabah, komşusu Bilgin Demir (63) ile hayvanlarını otlatmak için götürdüğü Boztoprak mevkisinde bir boz ayının saldırısına uğradı.

Ayıyla yaklaşık 10 dakika boğuşan Yıldız, ayının pençe darbeleri ve ısırması sonucu ağır yaralandı. Ayı, Yıldız’ın ve Demir’in köylülerden yardım için bağırması üzerine, kayalıklarda yankılanan sesten ürkerek kaçtı.

Cep telefonu ile ulaştığı yakınlarının da yardımıyla kaldırıldığı Şavşat Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından, Artvin Devlet Hastanesine sevk edilen Yıldız, burada ameliyata alındı.

Ameliyatın ardından servise çıkarılan ve hayati tehlikeyi atlattığı belirtilen Erkan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarını otlattığı sırada bir hırıltı sesi duyduğunu, ardından ayının saldırısına uğradığını söyledi.

Ayının kendisini tokatladığını, ısırdığını ve pençeleriyle yaraladığını belirten Yıldız, “Tüm çabama rağmen bir türlü ayıdan kurtulamadım. Boğuşma sırasında özellikle kollarım, göğsüm ve bacaklarımdan ciddi şekilde yaralandım.

Bir ara aşırı kan kaybettiğimi hissettim. Soğuk kanlılığımı hiç kaybetmeden elimi ağzına sokup, hayvanı nefessiz bırakmaya çalıştım, ancak başaramadım. Can havliyle hayatta kalma mücadelesi veriyordum, ancak gittikçe de yoruluyordum. Bu sırada avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. Ayıdan korktuğu için biraz uzaktan da olsa Bilgin Demir’de bağırıyordu. Sesimiz kayalıklardan yankılanınca ayının tedirgin olduğunu fark ettim. Bağırmayı sürdürdüm, yaklaşık 10 dakika süren boğuşma sonunda ayı kaçtı” dedi.

Her tarafının kan içinde olduğunu dile getiren Yıldız, cep telefonu ile ulaştığı yakınları ve Bilgin Demir’in yardımı ile özel bir araçla hastaneye götürülmek üzere yola çıkarıldığını, yolda kendilerini karşılamaya gelen ambulansa alındığını anlattı. Erkan Yıldız, ilk olarak Şavşat Devlet Hastanesine götürüldüğünü, buradaki müdahalenin ardından Artvin Devlet Hastanesine sevk edilip, ameliyata alındığını kaydetti.

AYIDAN ŞİKAYETÇİYİM

Doktorların ameliyatın başarılı geçtiğini kendisine söylediğini belirten Yıldız, “Saldırı sonucu ölebilirdim de. Suçum neydi bilmiyorum, ben bu ayıdan da ayının sahiplerinden de şikayetçiyim” diyerek, yörede ayı avına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Artvin ve çevresinde ayı popülasyonunda artış olduğunu, yörede her yıl çok sayıda vatandaşın ayıların saldırısına uğradığını, ürünlerine ve arı kovanlarına zarar verdiğini bildiren Yıldız, ayıyı böyle bir tehlike karşısında öldürmesi durumunda bile 16 bin TL cezaya çarptırılacağını, hatta hapis bile yatabileceğini söyledi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir