Muhteşem Kavalye

Adana Altın Koza Film Festivali bugün başlıyor. Festivalin açılışına ’Yeşilçam’ın 4 yapraklı yoncası’ Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit katılacak

Yusuf BAŞTUĞ ADANA DHA

Adana’da bugün başlayacak olan 20’nci Altın Koza Film Festivali’nin açılışına, ‘Türk sinemasının 4 yapraklı yoncası’ olarak anılan Türkan Şoray, Fatma Girik, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit de katılacak.

Festivalin bu akşam Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek açılış töreninde Türkan Şoray’a, Muhteşem Yüzyıl dizisinde padişah Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran oyuncu Halit Ergenç, Fatma Girik’e Sinan Tuzcu, Filiz Akın’a Yiğit Özşener ve Hülya Koçyiğit’e de Yetkin Dikiciler eşlik edecek. Toplam 215 filmin 10 ayrı salonda 450 gösterimle ücretsiz olarak sinemaseverle buluşacağı festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 yapıt, 350 bin liralık büyük ödül için yarışacak.
Toplam 5 milyon lira bütçeli festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 film yarışacak.
Yedi kişilik jürinin başkanlığını Berlin Film Festivali Avrupa Pazarı Direktörü Beki Probst yapacak. Jüride, yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın sevgilisi rolündeki oyuncu Melisa Sözen ve Yiğit Özşener ile müzisyen Cengiz Onural görev yapacak.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir