Nemsiz ciltlerin su ihtiyacı ve kadifemsi bir cilt için

Su, cildin önemli elementlerinden biridir.

Cildin su seviyesi sabit olmadığı için gün içerisinde nemlendirme ile su ihtiyacı karşılanmalıdır. Nemsiz bir cilt, esnekliğini kaybeder, donuk ve ışıltısız görünür, rahatsızlık ve nemsizlikten oluşan çizgilere sahiptir. Mevsimsel değişiklikler, rüzgar, yüksek sıcaklık, güneş ve UV ışınları cildin nemini kaybetmesine yol açmaktadır. Kullanılan temizleyici maddeler cildin yıpranmasına sebep olabilir. İlaçlar ve bazı hastalıklar ciltte kuruluğa yol açabilir

Bu yüzden cilt bakımında seçilen ürünler özel bileşenler içermelidir. Ciltteki suyu tutabilen ve suyun buharlaşmasını engelleyen nemlendiriciler ve serumlar kullanılmalıdır.

Nemsiz ciltlerde su eksikliği görülür.

Avéne Dermatoloji Laboratuarları, Avéne Termal Suyunun birçok bilimsel araştırma sonucunda kanıtlanmış, yumuşatıcı ve rahatlatıcı özelliklerini taşıyan, en hassas ciltlerin su ve nem ihtiyacını karşılayan eksiksiz bir dermokozmetik ürünü olan “Avéne Serum Apaisant Hydratant” sadece yetkili eczanelerde satılmaktadır.

Nem sağlayıcı Serum Apaisant Hydratant, yatıştırıcı ve yumuşatıcı Avéne Termal Suyu açısından zengin olup içeriğinde bulunan lipozomlar ile uzun süreli ve etkin bir nemlendirme sağlarken, silikonlu jel yapısı ile kolay sürülür. Epidermisin üst katmanı üzerinde uzun süreli yayılma sağlar. Gliserin, cildinizi nemlendirir, rahatlık ve esneklik kazanmasına yardımcı olur.

Tüm cilt tiplerinde oluşan nemsizlik problemini gidermek ve kadifemsi bir cilt elde etmek için kullanılır. Sabah ve akşam temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine uygulanır, birkaç dakika beklenir, daha sonra cilde uygun krem ile bakım tamamlanır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir