Samsung Günde 1 milyon mobil cihaz satıyoruz

Hem akıllı telefon hem de cep telefonu pazarında liderliğini sürdüren Samsung, satışlarını her geçen çeyrek biraz daha artırıyor. San Fransiscoda yapılan Samsung Geliştirici Konferansında global satışlarla ilgili önemli bilgiler verildi.

Firmanın başkan yardımcısı David Eun, her gün 1 milyon mobil cihaz satışı gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu kavrama akıllı telefon ve tablet modelleri dahil ediliyor.

Samsungun yılın üçüncü çeyreği itibariyle 85-88 milyon akıllı telefon satışı yaptığı tahmin ediliyor. Bundaki en büyük katkı ise Galaxy S4 cephesinden geliyor. Cihaz kısa süre önce 40 milyon satış barajını geçmişti.

Eunun açıklaması hesaba katıldığında Samsungun son çeyrekte 6-15 milyon arasında tablet satışı yaptığı ortaya çıkıyor. Ancak Samsungun çeyrek dönemlerde genelde 12-13 milyon civarında tablet satışı yaptığı biliniyor.

Samsungun bundan sonraki adımı ise mobil cihazlarını birbirine bağlamak. Böylece cihazların birbiri ile iletişim kurabilmesi mümkün olacak. Samsung, içerik, hizmet, uygulama ve reklam açısından dünyanın en büyük platformlarından birisi olmayı umut ediyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir