Twitter, engellemeye konu hesapları askıya almaya başladı

TİB’in mahkeme kararıyla askıya alınmasını istediği hesapları kapatmaya başlayan Twitter, bu kapsamda Samsunda C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesabı askıya aldı
Twitter, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) mahkeme kararıyla askıya alınmasını istediği hesapları kapatmaya başladı. Bu kapsamda Samsunda C.K. adlı kadının ismi kullanılarak müstehcen içerikli yazı ve resimlere yer veren sahte hesap askıya alındı.

C.Knın başvurusunu değerlendiren Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi, ihlalin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümle sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine karar vermiş, kararı internet sağlayıcıları birliğine göndermek üzere TİBe iletmişti.

TİBden yapılan açıklamada, Twitterdan karara konu içeriğin kaldırılmasının istendiği ancak Twitterın bu kararlara duyarsız kaldığı ve mahkeme kararlarını tanımadığı belirtilerek, Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twittera erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği bildirilmişti.

Sosyal paylaşım sitesi Twitterın avukatı Gönenç Gürkaynak da TİB yetkilileriyle erişimin engellenmesine ilişkin mahkeme kararlarıyla ilgili görüşmüştü.

Twitter, bugün C.Knın şikayetine konu hesabı askıya aldı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir