Amerikan televizyonlarına Türkiye den yarışma formatı

Global Agency CEOsu İzzet Pintonun formatını yazdığı Işığın Hiç Sönmesin isimli şarkı yarışma programını Amerikan CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak. CBSdeki ilk şarkı yarışma programı olacak Işığın Hiç Sönmesin, ABDnin yanı sıra 12 ülkede daha yayınlanacak. İzzet Pinto: – Çok mutluyuz, çok ciddi bir başarı elde ettik. Türkiye için de çok büyük bir reklam olacak

Global Agency CEOsu İzzet Pintonun formatını yazdığı Işığın hiç sönmesin isimli şarkı Yarışma programını Amerikan CBS kanalı eylül ayında yayınlamaya başlayacak.

Pinto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6,5 ay önce formatını kendisinin yazdığı İngilizce adı Keep Your Light Shining olan Işığın Hiç Sönmesin isimli şarkı yarışma programının eylül ayında ABDdeki CBS kanalında yayınlanmaya başlayacağının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Program formatının 6 ay önce Cannesdeki büyük bir fuarda yapılan yarışmada, en iyi 25 formattan biri seçildiğine dikkati çeken Pinto, programın ABDnin yanı sıra Ukrayna, Orta Doğu ülkeleri, ABD, İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Avustralya, Tayland ve Çine de satıldığını, 2 ülkeyle ise görüşme aşamasında olduklarını belirtti.

Pinto, formatın ABDnin en büyük kanalı CBSye satılmış olmasının önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

Şu anda CBS raytinglerde bir numara durumda ve şimdiye kadar da hiç şarkı yarışması yayınlamadı. Bu CBSdeki ilk şarkı yarışması programıdır. Bundan dolayı da ABDde çok ciddi haber oldu. İki hafta önce Las Vegasta pilot bölümü çekildi ve çok beğenildi, büyük ihtimalle eylül ayında yayına girmesi bekleniyor. Programın yapımcısı programa çok güveniyor. Bu ABD televizyonlarına satılan ilk Türk formatı oldu.

– Formatın içeriği

Global Agency CEOsu Pinto, programın içeriğinin ise çok özgün olduğunu ve bu nedenle otoritelerin programın büyük ilgi çekeceğine inandığını ifade etti.

Yarışmada üç jüri olduğunu ve stüdyonun ortasına oturduklarını, daire içerisinde ise 12 tane yarışmacının bulunduğunu anlatan Pinto, şöyle devam etti:

Yarışmacılar çember halinde. Birinci yarışmacı üzerindeki spot ışığı yanıyor şarkısını söylüyor, 20 saniye sonra diğerine sıra geliyor. Bir şarkıyı 12 kişi söylüyor ve şarkının sonunda da jüri adayları birer kişiyi koruma altına alıyor. Seyirciler de bir kişiyi ellerindeki oy makinesiyle eliyorlar ve her bir şarkının sonunda bir kişi eleniyor. İkinci şarkıya 11 kişi katılıyor, her bir şarkının sonunda bir tane kazananımız oluyor.

Yarışma programının sonunda bir kazanan olduğunu anlatan Pinto, Ama 13. bölümde 12 birinci yarışıyor büyük finalde. Sezonun birincisi seçiliyor, ödül olarak ise jüride sadece şarkıcılar var ve o şarkıcılardan istediği şarkıcının vokalisti oluyor diye konuştu.

-Müzik kanallarını izlerken esinlendi

Pinto, bir pazar günü müzik kanallarını izlerken bir anda aklına bir şarkının birkaç kişi tarafından söylenme fikrinin geldiğini ve yarışma formatını hemen oluşturmaya başladığını söyledi.

Yaklaşık 7 senedir bu işi yaptığını ve müşterinin ne istediğini bildiğini bildiren Pinto, sözlerini şöyle devam ettirdi:

Çok beğenildi… Bu kadar kısa sürede birçok ülkeye satılması da bunun bir göstergesi. O Ses Türkiye yarışması formatı gibi dünyayı kasıp kavuracak bir yarışma formatı olduğunu düşünüyorum. Sektördekiler de böyle söylüyor. Çok mutluyuz, çok ciddi bir başarı elde ettik. Türkiye için de çok büyük bir Reklam olacak. Önce dünyada çok başarılı olduktan sonra Türk televizyonlarında programı yapmayı düşünüyorum. Türkiyeden çok kişi istiyor ama ondan sonra bu pazara sokmak istiyorum.

Pinto, şu andaki şarkı yarışması formatlarının birbirine çok yakın olduğuna vurgu yaparak, kendi projesine gösterilen ilginin ise çok özgün olmasına bağladığını ve bu yüzden yarışmanın büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Yeni projelerinin de bulunduğunu anlatan Pinto, iki müzik yarışması formatı daha yazdığını ve önümüzdeki hafta bir fuarda bunları tanıtacaklarını kaydetti.

Pinto son olarak önümüzdeki yıl Global Agencynin halka açılacağını sözlerine ekledi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir