CHPden Madımak İçin Anma Programı

CHP, 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişinin ölüm yıl dönümü için alternatif bir anma programı hazırladı.

CHP, 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişinin ölüm yıl dönümü için alternatif bir anma programı hazırladı. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken, CHP Grup Başkan Vekili ile birlikte 17 milletvekili katılacak.
2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen otel yangınında 4′ü otel dışında toplam 37 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybedenler Sivas’ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak. İlk anma etkinliği, Sivas Demokrasi Platformu’nun düzenleyeceği anma etkinliğine alternatif olarak CHP tarafından gerçekleştirilecek. TBMM CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce başkanlığında ve 17 CHP’li milletvekili ile partililer Atatürk Anıtı önünde toplanacak. Burada anıta çelenk koyacak grup adına CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir bir açıklama yapacak. Daha sonra gurup Atatürk Caddesi’nden yürüyerek Madımak Oteli önüne gelecek. Burada otelin dış duvarına karanfil bırakılarak CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce bir açıklama yapacak. Programla ilgili bugün bir basın toplantısı yapan CHP Sivas İl Sekreteri Cahit Korkut, acı ve utanç verici olayın bir daha yaşanmaması ve gelecek kuşaklara da anlatılması amacıyla bir anma programı düzenlediklerini söyledi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir