Düşmanımın Düşmanı Benim Dostum

IT dünyasında onlar sıkı birer rakip. Fakat her ikisinin ortak bir düşmanı olması, onları sıkı dost yapacak gibi görünüyor. Microsoft ve Adobe, sonunda Apple’a karşı güçlerini birleştiriyor.

Microsoft ve Adobe her ne kadar rakip görünse de, Apple’a karşı ortak hareket etmek için ilk görüşmeleri yapmaya başladılar.
Böyle olmasının en büyük nedeni, Apple’ın akıllı telefon pazarında çok güçlü olması. Tabii Adobe’ın Apple ile yaşadığı sorunlar ve Microsoft’un Windows Phone 7 işletim sistemini piyasaya çıkarmasını da unutmamak lazım.

Bu yüzden olsa gerek Microsoft’un patronu Steve Balmer ve Adobe’un patronu Shantanu Narayen, geçen günlerde gizlice buluşup neler yapabileceklerini tartıştı.

Elbette bu durum Steve Ballmer’a soruldu fakat o oldukça yüzeysel bir cevap verdi ve bu görüşmeleri de inkar etmedi. Her an her şey olabilir diyen Steve Ballmer, farklı bir mekanda aynı soruya, “Bir şey yapmak istiyorsanız, en iyisi konuşmayın” cevabını verdi.

Bu birçok kişinin ilgisini çekti. Gizli olarak yapılan bu görüşmeden bir anda herkesin haberi oldu. Adobe’un basın sözcüsü bu yüzden New York Times’a ikili bir görüşmenin olduğunu ve burada üst düzey yöneticilerin yer aldığını söyledi. Yapılan bu görüşmenin, belli zaman aralığında gerçekleşen rutin bir görüşme, burada da birlikte çalışmanın da konuşulabileceğini ima etti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir