Sıcak günler kapıda

Marmara ve Batı Karadeniz’e sonbaharı getiren yağışlar bugünden itibaren etkisini kaybediyor.

Tüm yurtta sıcak hava yeniden başrolü alacakMarmara ve Batı Karadeniz’de sağanak yağışlar devam ederken, meteorolojiden sıcak günlerin haberi geldi. Edinilen bilgiye göre, bugünden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek ve 1 hafta boyunca Türkiye genelinde sıcak hava etkili olacak. Cumartesi gecesinden pazar gününe kadar yağış Marmara bölgesinde kuvvetli olacak. Yağış özellikle Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ve Sakarya’da etkisini hissettirecek.
Yağış İstanbul’da bugün sabah ve öğle arasında kuvvetli görülecek; akşam ise kesilecek. Yarından itibaren bir hafta boyunca temmuz sıcakları İstanbul’da etkili olacak ancak Anadolu yakasında kısa süreli yağış geçişleri görülecek. Yağışın Marmara’yı terk etmesinin ardından sıcaklık 10 derece kadar artacak. Sıcaklık 35 dereceyi bulacak.
Ankara bugün hafif yağmurlu, İzmir ise rüzgârlı ve bulutlu olacak. Her iki kent de hafta sonu 5 derece ısınacak. Adana’da bugünden itibaren yazın en sıcak günleri yaşanacak. Ege’de hafta sonundan sonra sıcaklık 5 derece yükselecek. Salı gününden itibaren ise sıcak hava dalgası kendisi hissettirecek. Akdeniz’de nem lodosla yüzde 70’e ulaşacak. Pazardan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu’ya yazın en sıcak günleri gelecek. Diyarbakır’da bugün sıcaklık 44 dereceyi bulacak. Doğu Anadolu’da hafta başından itibaren daha sıcak günler yaşacak. Hava sıcaklığının Erzurum’da 35 ve Malatya’da 40 dereceye çıkması bekleniyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir