E-devlet sistemi hangi işlemleri barındırıyor?

E-devlet sistemi hangi işlemleri barındırıyor? E-devlet sistem ile resmi işlemlerinizin bir çoğunu internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Ayrıca E-devlet üzerinden yapılan işlemler ücretsizdir. Siz de E-devlet sistemini kullanarak resmi sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

E- devlet sistemi devlet tarafından vatandaşlara sunulmuş olan hizmetleri artık kamu
kurumlarına devlet dairelerine gitmeden internet aracılığı ile güvenli bir şekilde kesintisiz olarak vatandaşların kullanmış olduğu web tabanlı bir sistemdir. E- devlet sistemi tamamen resmi yapılmakta olan işlemleri barındırır. Yani e- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan tüm işlemler resmi yapıya sahiptir. E- devlet, devlet ile vatandaşlar arasında verilmekte olan hizmetlerin bütün devlet dairelerin internet adreslerinin tümüdür. E- devlet sistemi Türkiyede 2000 yılının ilk aylarından itibaren çok artış göstererek yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. E- devlet sisteminden özellikle vergi dairesi ve SSK işlemleri gibi çok yoğun bir şekilde yapılmakta olan işlemler çok daha fazla kullanılmaktadır. Çünkü ilgili kurumlarda yapılmakta olan bu işlemlere talep oldukça faladır. Bu neden ile de vatandaşlar bu kurumlara giderek işlem yaptırmaları için işlem sırası beklemek zorunda kalabilmektedir. Saatler süren bu işlemlerden oldukça şikayetçi olan vatandaşlar için e- devlet sistemi kurtarıcıları olmuştur. Çünkü e- devlet sistemi dijital platform üzerinden yapılmaktadır ve bu neden ile de sıra bekleme derdi olmadan işlemleri dakikalar içerisinde tamamlayabilmektedir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar bu sistem ile modern çağın nimetlerinden yararlanabilmekte ve işlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmektedir. E- devlet sistemi vatandaşlara zaman kaybettirmek yerine zaman kazandırmaktadır. Vatandaşlar bu sistem ile devlete olan taleplerini ve arlarını daha rahat ve etkili bir şekilde duyurabilmektedir. E- devlet sistemi çok güvenli bir sistemdir. Vatandaşların bilgileri güvenli bir şekilde sistemde bulunmaktadır. E- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. E- devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifreni olmadan sistemden yararlanamazsınız. E- devlet şifresi almak çok kolay ve basit bir işlemdir. E- devlet şifresini internet üzerinden almanız mümkün değildir. E- devlet şifresi PTT şubelerinden alınmaktadır. E- devlet şifresi almak için sizlere en yakın herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden kimlik kartınız ile ya da T.C. numaranız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. 2 TL işlem ücreti vererek size özel e- devlet şifresine sahip olabilirsiniz. Almış olduğunu şifreyi kendinize uygun olarak değiştirme imkanınız bulunmaktadır. Böylece şifrenizi kendinize göre yaparsanız unutma olasılığınız azalmış olur. Şifre değişimi için e- devlet sisteminden yararlanabilirsiniz. Almış olduğunuz e- devlet şifresi ile e- devlet sistemine giriş yapabilir ve sistem üzerinde bulunmakta olan tüm işlemlerden yararlanabilirsiniz. E- devlet şifresi olmadan da güvenliğiniz açısından mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik Kartı gibi seçenekler bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılan e- devlet şifresidir. Dilediğiniz gibi güvenlik açısından herhangi birini seçerek e- devlet sisteminde bulunmakta işlemlerden istediğinizi yapabilirsiniz. Böylece vakit kaybı yaşamadan dakikalar içerisinde işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir