780 bin km2de ameliyat yok

Erdoğan, “Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle asla ameliyat yaptırmayız. Tek devlet için el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, bütünlüğümüzü kimseye asla tartışma konusu yaptırmayacağız” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanındaki alanda düzenlenen mitingde şöyle konuştu:

BİRİLERİ GİDEMİYOR: Ne olur aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere aldanmayın. Dün (önceki gün Diyarbakır’daydım. Orada coşkuyu, sevgiyi, aşkı, bütünleşmeyi gördüm. Gittik, gidiyoruz ama birileri gidemiyor oralara. Diyorum ki ’bana konuşma metni hazırlayacağına, Diyarbakır’a gel’. Sayın Bahçeli bana konuşma metni hazırlıyor, sen, Diyarbakır’ gel, Mersin’de takılıp kalma. 81 vilayetin 80’inde varız, 81 vilayette ya birinci partiyiz, ya ikinci. Bakıyorsunuz CHP’ye ’ben sahillerin, kumsalların partisiyim’. Ne denir buna ’hayırlısı olsun’ denir. Bakıyorsun diğerine bir ’etnik unsurun partisiyim’ diyor, ben ’milliyetçiyim’ diyor, onun nasıl milliyetçi olduğu ayrı mesele. BDP’ye bakıyorsun ben ‘Kürtlerin temsilcisiyim’ diyor. Asla, kimse Kürtlerin iradesine ipotek koyamaz. Kürt kardeşlerim de kendi iradelerini onlara vermiş değil. Sadece kendi kendilerine gelin, güvey oluyorlar.

KARDEŞLERİN KANI: Bizim bayrağın yanına bir bayrak koyacağım diyorlar, nereden çıktı bu. Bizim bayrağımızın rengini görüyoruz değil mi? Bu bayrak al, burada sadece bir etnik unsur yok. Burada Türkün, Kürdün, Lazın, Gürcünün, Çerkezin, Arnavutun, Romanın bu ülkede yaşayan tüm kardeşlerimin kanı var, rengini oradan aldı. Nasıl olur da bu bayrağımızın yanına ikinci bayrağı koyabilirsin, bu ayrımcılıktır. Biz diyoruz ki tüm etnik unsurlara saygımız var, hepsini severiz, ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında da bütünleşiriz, orada tek milletiz. Tek bayrağımız var, tek bayrağız. Bayrağımız şehitlerimizin kanından rengini aldı, hilaliyle bağımsızlığını aldı, yıldızla da şehitlerimizi sembolize etti. Tek vatan, 780 bin kilometrekareyle asla ameliyat yaptırmayız ve tek devlet, bunun için el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz, bütünlüğümüzü kimseye asla tartışma konusu yaptırmayacağız.

GENİŞ TABANLI ANAYASA: Çarşaflı vatandaşlarımıza CHP rozeti taktılar, sonra otobüsten tekme tokat indirdiler. 12 Eylülde bunun da hesabını sormaya ‘evet’ mi? Bu aldatmacalardan bıktık. Özgürlükler hepimizin ortak mücadelesi olacak. Çünkü senin özgürlüğün benim özgürlüğüm, benim özgürlüğüm de senin özgürlüğün olmalıdır. Bunu paylaştık mı, iş bitmiştir. 12 Eylülde bu değişiklik yeter mi, yetmez. Şimdi daha geniş tabanlı, daha katılımcı bir anayasa için kapıyı açıyoruz.

İmralı ile ‘hayır’ ittifakı konuşuyorlar
Yüksek yargı mensupları arasında geçen telefon konuşmaları internete düştü. Oralarda neler konuşulduğunu duydunuz mu? Ne tür çirkin planlar kurulduğunu gördünüz mü? Ne tür kirli tezgahların hazırlandığını biliyor musunuz? Ne diyorlar, halk oylamasında ’hayır’ çıksın diye İmralı ile ittifak kurmayı konuşuyorlar. Tunceli’de yolu kesip, köylülere halk oylamasında ’hayır’ diyeceksiniz diyen teröristlerle, ’hayır’ için kirli oyunlara başvuranları benim milletim affeder mi? Bu ne gözü dönmüşlüktük. 12 Eylülde ’evet’ diyerek bu kirli tezgahları bozacaksınız. 12 Eylülde ’evet’ diyerek Türkiye üzerine çökmüş karabulutları dağıtacaksınız, Türkiye’nin ufkunu aydınlatacaksınız, önünü açacaksınız.

‘73 milyona eşit mesafedeyiz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İnsanımızın etnik kökenine, inancına, diline, dinine, mezhebine, derisinin rengine bakmadan 73 milyonun tamamına eşit mesafede duruyoruz. İzmir’le ne kadar ilgiliysek Diyarbakır’la da o kadar ilgiliyiz” dedi.
Erdoğan, dün Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) Ankara ve İzmir İl başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin üyenin, Ak Parti’ye katıldığı törende hazır bulundu. Erdoğan, törende şöyle konuştu:
“Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. 81 ilin 81’ini bir ve beraber olarak görüyoruz. İnsanımızın etnik kökenine bakmadan, inancına bakmadan, diline, dinine, mezhebine, derisinin rengine bakmadan 73 milyonun tamamına eşit mesafede duruyoruz. İstanbul’a ne kadar yakınsak, biliniz ki Van’a da o kadar yakınız. İzmir’le ne kadar ilgiliysek Diyarbakır’la da o kadar ilgiliyiz. Çankırı’nın gönül dünyamıza mesafesi Antalya’nınkinden uzak değil. Sekiz yıldır milletin emanetini onurla, gururla, şerefle taşıyoruz. Millet iradesine uzanan ellere asla ‘eyvallah’ demedik

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir