Meteoroloji den hava durumu ile ilgili uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kurban Bayramının 4. günü için kritik açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden yapılan o hava durumu açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı 4. günü ve geneli için uyarılarda bulundu. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl seyredecek? Vatandaşların ilgi ile takip ettikleri yurt genelinde hava durumu tahminleri ve Meteorolojiden yapılan açıklama haberimizde yer alıyor.

KURBAN BAYRAMI HAVA TAHMİN RAPORU

Hafta sonunda uzun yıllar ortalamalarının üzerinde gerçekleşecek olan hava sıcaklıklarının Bayramda ülke genelinde 2-5 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

10.09.2016 Cumartesi: Ülkemizin batı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Aydın, Manisa, İzmir ve Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir’in güney çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

11.09.2016 Pazar (Arefe günü): Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin öğle saatlerinden sonra parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusu, Kırklareli ve Edirne çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Karadeniz kıyıları ve Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

12.09.2016 (Bayramın 1.günü): Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-60 km/sa) eseceği bekleniyor.

13.09.2016 (Bayramın 2.günü): Ülkemiz genelinin parçalı bulutlu Marmaranın Güneydoğusu, İç Ege, Batı Akdenizin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolunun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu ve Çorum çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

14.09.2016 (Bayramın 3.günü): Ülkemizin güney ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, Güney Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz bölgesi, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

15.09.2016 (Bayramın 4.günü): İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz’in doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığında hafta sonunda önemli bir değişiklik olmayacağı, bayramla birlikte azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE GENELİNDE BU YILIN SICAKLIK ANALİZLERİ

Marmara Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, lüleburgaz, Uzunköprü, Balıkesir ve Bilecik dolaylarında mevsim normalleri civarında gerçekleşirken bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 23,9°C olarak Bilecik’te, en yüksek ortalama sıcaklık ise 26,9°C olarak Çanakkale’de gerçekleşmiştir.

Ege Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Edremit, Ayvalık, Dikili, Bodrum, Kuşadası, Muğla ve Aydın çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 22,1°C olarak Kütahya’da en yüksek ortalama sıcaklık ise 29,7°C olarak Bodrum’da gerçekleşmiştir.

Akdeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Isparta, Elmalı, finike, Osmaniye, İslahiye ve Hatay çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 22,3°C olarak Göksun’da, en yüksek ortalama sıcaklık ise 30,2°C olarak Kahramanmaraş’ta gerçekleşmiştir.

İç Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Bölgenin batı ve kuzeyinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 20,9°C olarak Kangal’da, en yüksek ortalama sıcaklık ise 26,7°C olarak Cihanbeyli’de gerçekleşmiştir.

Karadeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Bolu, Çorum, Sinop ve Kastamonu çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, bölgenin diğer yerlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 20,5°C olarak Bolu’da, en yüksek ortalama sıcaklık ise 26,0°C olarak Rize’de gerçekleşmiştir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Kars çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 17,6°C olarak Sarıkamış’ta, en yüksek ortalama sıcaklık ise 30,2°C olarak Malatya’da gerçekleşmiştir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin tamamımda mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmiştir. En düşük ortalama sıcaklık 29,4°C olarak Kilis’te, en yüksek ortalama sıcaklık ise 35,7°C olarak Cizre’de gerçekleşmiştir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir