Araç sorgulama işlemi ve plaka sorgulama işlemi

Emniyet Genel Müdürlüğü araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini internete taşıyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile araç kayıt ve hasar bilgilerine ulaşılabiliyor. Online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için SBM hizmetleri de kullanılarak cep telefonundan da yapılabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni hizmet uygulaması ile birlikte artık araçların kayıt ve hasar bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu çerçevede de araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Teknoloji dünyasında artık hızlı gelişim ivmesinin yakalanması bu alanda çok önemli çözümlerden yararlanılabilmesini sağlıyor. Özellikle de 21.yüzyıl dünyasında artık ulaşım ihtiyaçları konusunda modern yüzyıl teknolojilerinden yararlanılıyor olması günümüzde trafikte bulunan araç sayısının da oldukça yüksek seviyelere ulaşmasına yol açıyor. Bu durum günümüzde 2.el araç alım-satım piyasasının da oldukça yoğun bir seviyeye ulaşmasına yol açıyor. 2.el araç alım-satım piyasasının oldukça hareketli olarak ön plana çıktığı Türkiyede vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknoloji sayesinde artık insanların sadece dakikalar içerisinde her türlü kamu işlemini gerçekleştirebilme potansiyeline sahip olabilmesi, Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet altyapısının aktif şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlar kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açmış olduğu online kamu hizmet uygulamalarını sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması da son dönemlerin en çok ve en sık şekilde kullanılan başlıca dijital kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor.

Özellikle de her geçen gün daha yüksek bir piyasa hacminin ortaya çıktığı Türkiye’deki 2.el araç alım-satım piyasasına yönelik olarak araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmetinin sunuluyor olması çerçevesinde vatandaşlar artık 2.el araç alım-satım işlemleri sırasında karşı karşıya kalınabilen güvenlik eksikliklerinin sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de internet ortamı üzerinde yer alan online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması sayesinde Türkiye’de kayıtlı tüm 2.el araç modellerinin geçmiş dönem hasar bilgilerine dahi son derece pratik bir şekilde ulaşılabilmesi mümkün oluyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması sanal devlet portalı e-devlet sistemi içerisinde ücretsiz olarak kullanılıyor. Bu çerçevede de vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet sistemine kimlik doğrulaması ile giriş yapması gerekiyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminin e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘Adıma Tescilli Araç Kaydı Sorgulama ekranından sadece adına tescilli olan araç bilgileri öğrenilebiliyor. Bu noktada araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) 5664 SMS hattı üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir