Emekli maaşı sorgulama işleminizi E-Devlet üzerinden nasıl yapabilirim

SGK emeklilik işlemlerini dijital dünyaya taşırken, internette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ile tüm emekli maaşı bilgilerine ulaşılabiliyor. E-Devlet üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor.

Her geçen gün teknoloji ile birlikte hayatın her alanında etkili olmaya başlayan modern yüzyıl sanal dünyası artık sigorta ve emeklilik hizmetlerinde de aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’de internet kullanımı açısından son 10 yıl içerisinde yakalanan önemli ivme sonucunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşa sundukları kamu hizmetlerinde internet etkin bir rol üstlenmeye başlarken, bu alanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir rol üstleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı hizmetleri ile birlikte internette emekli maaşı hesaplama gibi önemli sigortalılık ve emeklilik işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi gündeme geldi. 21.yüzyıl dünyasında hızlı gelişimi ile birlikte artık insan yaşantısı içerisinde çok önemli etkilere yol açmakta olan internet altyapısının dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan online sigorta hizmet uygulamaları çerçevesinde kurum bünyesinde yer alan sigorta sistemi mükelleflerinden birisi olan her vatandaş artık sigortasına ve emekliliğine ilişkin olarak tüm işlemlerini dijital platform üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası mükelleflerinin emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilmelerini sağlayan emekli maaşı hesaplama işleminin dijital olarak gerçekleştirilebiliyor olması hem daha hızlı, hem daha kolay hem de daha doğru şekilde sonuçlar alabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde son derece yoğun şekilde yaşamın her alanında aktif şekilde kullanılmakta olan internet altyapısı SSK sigortalısının SSK emekli maaşı hesaplama işlemi çerçevesinde de aktif şekilde kullanılıyor.

Elektronik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulmuş olan geniş hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde tüm SSK sigortalısının emekli olduğunda ne kadar emekli maaşı alabileceğini öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Günümüzde SSK sigortalılarının internete erişim sağlayabildiği her noktadan SSK emekli maaşı hesaplama işlemini gerçekleştirebiliyor olması emeklilik döneminde alacağı SSK emekli maaşı miktarını öğrenerek, çok daha ideal ve başarılı bir kariyer planlaması gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sindeki tüm SSK’lılar tarafından son derece yoğun şekilde kullanılmakta olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgiler ile emeklilik döneminde ne kadar SSK emekli maaşı alınacağı bilgisine ulaşılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetlerinin yer aldığı e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilen emekli maaşı sorgulama işlemi ile de tüm emekli maaşı bilgilerine internet kolaylığında ulaşılabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde SSK emeklisi ‘4A emekli aylık bilgisi’, BAĞ-KUR emeklisi ‘4B emekli aylık bilgisi’, Emekli Sandığı emeklisi ‘4C emekli aylık bilgisi’ ekranı üzerinden kolaylıkla sigorta emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir