Vatanım Sensin dizisinde Yüzbaşı Cevdet in sırrı nedir?

Yunan üniforması giyen Yüzbaşı Cevdet bir kahraman mı yoksa vatan haini mi? Vatanım Sensin’de Halit Ergenç’in canlandırdığı Binbaşı Cevdet karakteri Yunan üniforması giymişti. Yüzbaşı Cevdet hain mi yoksa başka bir planı mı var?

Konuyu sosyal medyada tartışan seyirciye göre üç olasılık var; Cevdet ya hafızasını yitirdi, ya Yunan ordusuna sızdı ya da gerçekten hain!

Kanal D’nin yeni sezondaki iddialı dizisi “Vatanım Sensin”, 27 Ekim Perşembe günü seyirciyle buluştu. Yapımını O3 Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yaptığı, başrollerini ise Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın paylaştığı dizi, ilk bölümüyle büyük beğeni topladı. Yüzbaşı Cevdet’ın sırrı 2. bölümde ortaya çıkacak mı?

CEVDET’LE İLGİLİ 3 FARKLI TEORİ
Selanik müdafaası esnasında şehit olduğu düşünülen Binbaşı Cevdet’in Yunan işgal ordularının Albay Cevdet’i olarak İzmir’e geri döndüğü sahnenin yayınlanmasıyla birlikte, sosyal medyada çeşitli teoriler ortaya atıldı.
İzleyiciler üç ihtimalin üzerinde duruyor. İlki; Binbaşı Cevdet’in esir düşüp hafızasını kaybettiği, ikincisi de Cevdet’in ilk bölümde karşısına çıkan Eşref’le
işbirliği yaparak Yunan ordusuna sızdığı yönünde. Üçüncü teoriye göre ise yaşadıklarından sonra umudunu tamamen yitiren Cevdet, gerçekten hain…


SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU
Büyük bir savaşın içinde parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikâyesini konu alan dizi, daha ilk bölümünden sosyal medyada olay yarattı. Halit Ergenç’in canlandırdığı Binbaşı Cevdet karakterinin ilk bölümün sonunda Yunan üniformasıyla halka seslenmesi, tartışma konusu oldu.

OĞLUNU İNFAZ ETMEK ÜZEREYKEN
Kahraman bir şehit olarak gömdükleri Cevdet’in hain bir işgalci asker olarak İzmir’e dönüşünün ardındaki sır, dizinin ikinci bölümünde ortaya çıkacak. Cevdet, oğlu Ali Kemal’i infaz etmek üzereyken karısı Azize’yle karşılaşacak.
Cevdet’in hayatta olduğu ve şehre döndüğünü haberi, ailenin diğer üyelerinin yanı sıra Miralay Tevfik’te de şok etkisi yaratacak!

Kardeşler büyüdü

“Vatanım Sensin” dizisinin ilk bölümünde küçük birer çocuk olan Ali Kemal, Hilal ve Yıldız’ı ikinci bölümde büyümüş halleriyle göreceğiz. ‘Ali Kemal’ rolünde Kubilay Aka, ‘Hilal’ rolünde Miray Daner ve ‘Yıldız’ rolünde ise Pınar Deniz seyirci karşısına çıkacak…
Babalarının öldüğü haberiyle hayatları değişen, Selanik’in işgaliyle birlikte kendilerini İzmir’de bulan Ali Kemal, Hilal ve Yıldız, anneleri Azize’nin fedakar çabalarıyla hayatlarını sürdürmektedir. Üç kardeşin üçü de birbirinden siyah ve beyaz gibi farklıdır.vatanim-sensin-1
Ailenin büyük oğlu Ali Kemal; babasına hayran, onun gibi kahraman bir asker olmak isteyen bir çocuktur. Ancak gerçek ailesinin yıllar önce öldüğü gerçeğini öğrenmesiyle hayatı değişir.
Güzelliği dillere destan olan Yıldız; eğlenceli, şımarık, çocuksu, arzulu ve kırılgan bir genç kızdır. Hayattaki en büyük amacı kabul gören, iyi bir yaşam süren biri olmaktır.
Hilal ise zeki, cevval ve münevver bir genç kızdır. İşgal altında olan vatanı kurtarmayı düşünen az sayıda vatanperverden biridir. Hilal için uğruna babasını kaybettiği vatan, en büyük değerdir.
Binbaşı Cevdet’in ölüm haberiyle birlikte bu üç çocuğun da tüm külfeti Azize’nin omuzlarına kalmıştır. Azize; büyüme çağındaki çocuklarını hem düşmandan hem kendilerinden korumaya çalışır.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir