Bu Şehirlerde Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin de yarın okullar tatil mi?

Gaziantep, Şanlıurfa, Mersinde yarın okullar tatil olacak mı? Kar yağışının etkisini arttırması ile birlikte bugün birçok ilde eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre bugün okulların tatil edilmesinin ardından öğrenciler Gaziantep, Şanlıurfa, Mersinde 15 Aralık Perşembe günü okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt arıyor

Dün gece başlayan kar yağışı şiddetini arttırarak devam etti. Ulaşımın güçlükle yapıldığı yurdun büyük bir kesiminde bugün okullarda eğitime ara verildi. Peki 15 Aralık Perşembe günü Gaziantep, Şanlıurfa, Mersinde okullar tatil olacak mı?

15 Aralık Perşembe günü okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili Valilikten henüz resmi bi açıklama yapılmadı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfanın Siverek İlçesinde, Sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, taşımalı sistemde eğitim verilen okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 52 taşıma merkezinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Tatil edilen okullardan eve dönen öğrenci servisleri yolda mahsur kalınca yardıma iş makineleri yetişti.

100 MAHALLE YOLU KAPALI

Büyükşehir Belediyesi koordinatörü Erkan Aslanparçası, ilçe kırsalındaki 100 mahalle yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade etti. Aslanparçası, kapalı yolların açılması için iş makineleriyle hummalı çalışma yürüttüklerini kaydetti.

GAZİANTEP

Gaziantepte, yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle il genelinde taşımalı sistemde eğitim yapılan okullar öğleden sonra tatil edildi.

Kentte sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu kentte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı sistemle eğitim verilen okullarda öğleden sonra için tatil kararı verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinden de yapılan duyuruda, Taşımalı eğitim yapan il genelindeki bütün okullarımız, bugün öğleden sonra yoğun kar yağışı nedeni ile tatil edilmiştir denildi.

MERSİN

Mersinin Mut İlçesinde yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden ulaşım sağlanamayan yayla mahallelerinde bulunan 9 okul, bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

Yoğun sis, tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Bozdoğan, İlice, Bayır, Göksu, Gökcetaş, Dağpazarı, Köprübaşı, Diştaş ve Işıklar mahallesinde bulunan okulların tatil durumu, hava koşulları dikkate alınarak yarın tekrar değerlendirilecek.

Öte yandan bölgede esen aşırı rüzgar nedeniyle de ilçede sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir