2017 yılında uygulanacak olan memur zammı hakkında detaylı bilgileri

2017 yılında uygulanacak olan memur zammı oranları ne kadar olacağı merak ediliyor. Türkiye genelinde kamu personelleri 2017 yılında alacakları memur zammı ne kadar olacağını internette araştırıyor. Devlet tarafından 2017 yılı memur maaşı memur zammı oranları belli oldu.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan milyonlarca kamu personelinin her yıl yaşam standartlarının düşmesi ve ekonomik durumlarının daha güçlü duruma getirilebilmesi hedefi çerçevesinde devlet tarafından memur maaşlarına yönelik olarak artırım uygulanıyor. Bu kapsamda da Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan milyonlarca kamu personellerinin memur maaşlarına yönelik olarak memur zammı uygulamaları ile alacakları memur maaşlarının çok daha yüksek seviyelere sahip olabilmeleri amaçlanıyor. Bu kapsamda modern toplum yaşantısı içerisinde tüm devletlerin işleyişini sürdürebilmesi ve vatandaşlarına yönelik olarak kamu hizmet ve kamu uygulamalarını ulaştırabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına ihtiyacı bulunduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının da kamu personellerine gereksinimi bulunmaktadır.

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bu durumda kamu personellerinin devlet bünyesinde var olan durumlarını çok daha önemli bir noktaya getiriyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan milyonlarca kamu personellerinin ekonomik güçlerinin yeni yıl ülke ekonomisi durumuna göre zayıf kalmaması amacı ile memur zammı uygulamaları ile memur zamlarının yükseltilebilmesi sağlanıyor. BU çerçevede de 2017 yılına yönelik olarak ülke genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerinin memur maaşlarının ne kadar olacağı belirleyecek olan memur zammı oranları 2016 yılının bu son günlerinde belirleniyor. Böylelikle her yıl olduğu gibi 2017 yılında da milyonlarca kamu personelinin yıl boyunca alabilecekleri kamu personeli maaşının ne kadar olacağını ve gelecek yıl için memur maaşlarına uygulanan memur zammı oranlarını öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde görev almakta olan milyonlarca kamu personeline yönelik olarak uygulanmakta olan memur zammı uygulamaları her yıl devlet tarafından belirleniyor. Bu kapsamda da Türkiye’de kamu personellerinin her ay almakta oldukları memur maaşlarına yönelik olarak uygulanmakta olan memur zammı oranları gelecek yıla girilmeden önce belirlenirken, yıl içerisinde 2 dönem halinde uygulanıyor. Bu kapsamda da her sene olduğu gibi 2017 yılı içerisinde de kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerinin alacakları memur zammı oranlarına ilişkin olarak detaylı bilgilendirmeler gerçekleştiriliyor.

2017 yılında uygulanacak memur zammı oranları ocak 2017 itibari ile geçerli olacak. Bunun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan kamu personellerine yönelik olarak memur zammı oranları ocak-haziran 2017 tarihlerinde olacak şekilde %3 oranında, temmuz-aralık ayları arasında olacak şekilde %4 oranında belirlenmektedir. Bu noktada kamu personellerinin 2017 yılında 3 ocak tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenecek olan enflasyon rakamları çerçevesinde enflasyon zammı almaları da gündeme geliyor. Bu şekilde kesinleşmiş toplu sözleşme rakamlarına göre 2017 yılında memur maaşlarına toplam %7 oranında artış uygulanacak.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir