Bakanlar Kurulu Sona Erdi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, gerçekleştirilen toplantı sona erdi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina’da gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6,5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ele alınan konuları açıkladı.

Dış Türkler ve Akraba topluluklar başkanlığı ile ilgili yeni bir birim kuruluyor. Dünya üzerindeki 220 milyonu bulan soydaş ve akradaba toplulukları ile birlikte 5 milyona yakın dışarda yaşayan vatandaşlar için daha iyi hizmet götürülmesi için birim kuruluyor.

Dış dünyada yaşayan vatandaşların sorunların takibi, yurt dışışında okuyan ve Türkiye’ye gelen öğrencilerin sorunlarının çözümü ve hizmetlerin tek çatı altında toplanması mümkün olacak. Çiçek, kamu kaynaklarının bu konuda daha verimli kullanılması için bu birimin kurulduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN KREDİSİ 20 LİRA ARTTI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kredi Yurtlar Kurumu’nun üniversite öğrencilerine verdiği kredi miktarının artırıldığını söyledi.

Bakan Çiçek, üniversite öğrencisine aylık 180 lira olarak verilen kredi miktarının 200 liraya çıkarıldığını söyledi. Çiçek, yüksek lisans öğrencilerine verilen kredi miktarının 400 lira, doktora öğrencilerine verilen kredinin 600 lira olacağını kaydetti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir