Türkiye ile Mozambik arasında 6 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Mozambik arasında Kültür Alanında İşbirliği Mubakat Zaptı ve Turizm Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından imza altına alındı.

AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın resmi ziyaret için bulunduğu Mozambik ile Türkiye arasında farklı alanlarda 6 anlaşma imzalandı.

Doğu Afrika turunun ikinci durağı olan Mozambikteki temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusinin görüşmelerinin ardından, Devlet Başkanlığı Sarayında anlaşma imza töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nyusinin huzurunda diplomasi, ticaret, ekonomi, kültür ve turizm alanlarındaki anlaşmalara imza atıldı.

Türkiye ve Mozambik arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri için Karşılıklı Vize Muafiyeti Anlaşması ile Siyasi İstişare Mekanizması Kurulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu imza koydu.

İki ülke arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması ile Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından imzalandı.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir