Altın fiyatları bugün ne kadar oldu 8 Mart çeyrek altın fiyatları

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Yatırımcıların aklını karıştıran altın fiyatları bu sabah bir düşüş daha yaşamıştı Öğle saatlerinden itibaren dolardaki yükselişe bağlı olarak harekete geçen altının gram fiyatı an itibariyle 145,11 liraya kadar yükseldi. Peki Çeyrek altında son durum ne?

AA

Altının gramı 144 liranın altında! Güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, 143,5 lira ile yaklaşık 2 haftanın en düşük seviyesini gördü. Dün, dolar kurundaki düşüş eğilimine paralel gerileyen altının gram fiyatı, günü yüzde 1,7 azalışla 144 liradan tamamladı.

Bugün dolar kurundaki düşüşün devam etmesinin etkisiyle 143,5 lira ile 24 Şubattan bu yana en düşük seviyesini gören gram altın, saat 10.50 itibarıyla 143,9 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşıda çeyrek altın 236 lira, Cumhuriyet altını da 962 liradan satılıyor.

Haftanın ilk 2 günkü düşüş eğilimini bugüne taşıyan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,1 azalışla 1.214,4 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankasının (Fed) mart ayında faiz artırım ihtimalinin güçlendiğini, bunun da altının ons fiyatı üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,50 seviyesinin üzerine çıktığını belirten Memiş, dolar/TL ve ons fiyatında yaşanan düşüşlerin altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğini, teknik açıdan gram altında 142 lira seviyesinin destek, 145 liranın direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir