ÖSYM den önemli duyuru YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

YGS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM YGSye giren adaylar için duyuru yayınladı. YGS başvurularında eğitim bilgisi güncellemesi yapacak öğrenciler için sistem erişime açıldı. Adaylar 17 Mart itibari ile düzeltme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017-Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)/ Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başvurularında, e-okuldan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sisteminin 17 Mart 2017 tarihinde açıldığını bildirdi.

ÖSYMDEN YGS ADAYLARINA ÖNEMLİ DUYURU

2017-YGS/LYS başvurularında, e-okuldan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 tarihinde açılacaktır.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

YGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversiteye girişin birinci aşaması olan ve 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavının soruları geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Öğrenciler şimdi de YGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

ÖSYMnin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçlarının açıklanma tarihi 28 Mart 2017 olarak belirtilmekte.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir