ALES sınav sonuçları o tarihte açıklanacak? ÖSYM duyurdu

ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ALES sınavının ardından binlerce aday sonuçların açıklanacağı tarihe gözlerini dikmiş durumda. ÖSYM işlem takvimine göre ALES sonuçlarının 8 Haziran perşembe günü adaylara duyurulması bekleniyor.

ALES sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce adayın ter döktüğü ALES sınavından kısa bir süre sonra ÖSYM sınav soru ve cevaplarını adaylara duyurdu. Her sene olduğu gibi bu senede sadece sınava giren adaylara soru ve cevapların tamamı açıldı. Sınava katılmayan ALES soru şeklini merak eden adaylar ise sadece sınav soru ve cevaplarının sadece %10una erişebilme şansına sahip oldu.

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM işlem takvimine göre 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen ALES sınavının 8 Haziran Perşembe günü adaylara duyurulması bekleniyor.

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIYOR?

ALES sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar ÖSYMnin resmi sitesi üzerinden ais.ösym.gov.tr adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sonuçlarını öğrenebilecek. Şifrelerini unutan adaylar şifremi unuttum sekmesi üzerinden maillerine gelen link ile yeni şifre oluşturabilir ve siteye erişim sağlayabilir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir