Gebelik Okulu İlk Mezunlarını Verdi

Anne adaylarına gebelik dönemiyle ilgili eğitim vermek amacıyla Sivas Devlet Hastanesi bünyesinde açılan ‘gebelik okulu’ ilk mezunlarını verdi. 24 anne adayına düzenlenen törenle diplomaları verildi.

Sivas Devlet Hastanesi tarafından anne adaylarının eğitilmesi ve doğru bilgilendirilmesi için 7 Ekim tarihinde açılan ‘Gebe Okulu’ birinci dönem eğitim dönemi 27 Ekim 2010 tarihinde 15 kişilik bir ekip tarafından toplam 15 saat eğitim verilen gebe okulunda, doğuma hazırlık, hastane hazırlığı ve çanta hazırlama, bebek malzeme ve kıyafetleri seçimi, doğum sancıları sırasında kullanılacak temel teknikler, doğum sonrası bakım, emzirme pozisyonları, bebeğin ağlama nedenleri, gaz çıkarma nedenleri anne adaylarına anlatıldı.

Gebelik sürecinin sağlıklı geçirilebilmesi için neler yapılacağının da anlatıldığı okulda, gebelik evreleri, gebelikte vücut değişiklikleri, gebelikte kaçınılması gereken kurallar ve bebek bakımıyla ilgili ilk bilgiler verildi.

Sivas Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan gebe okuluna 30 anne adayı başvuruda bulundu. Başvuru sahiplerinden 24 anne adayı eğitimlere sürekli katılırken 6 anne adayı eğitimleri zaman zaman aksattı. Bu nedenle eğitim sonunda 24 anne adayına diploma verilirken 6 anne adayına ise hediye verildi.

Diploma töreninde konuşan Sağlık İl Müdür vekili Tülay Varalan, anne ve bebek ölümlerinin bir ülkenin sağlık kalitesinin ortaya koyması açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “Sivas’ta 2010 yılı içerisinde şu ana kadar hiçbir annemizin hayatını kaybetmedik. İnşallah yılsonuna kadar da bu böyle devam eder. Anne adaylarımız burada öğrendikleri ile hem kendilerini eğittiler hem de çevrelerindeki insanlara bu bilgileri vererek toplumun bilinçlenmesine de katkı sağlayacaklar.” dedi.

Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Davut Vecdi Ersöz anne adaylarını gebelik öncesi ve sonrasında neler yapacakları konusunda bilinçlendirmek, anne ve çocuk ölümlerini azaltmak amacıyla bu okulu açmayı düşündüklerini söyledi.

Eğitimlerde gebelik döneminde beslenme, anne sütünün önemi, normal doğumun gerekliliği, bebeklerde acil müdahaleler gibi annenin ve bebeğin her türlü sorunlarına cevap verecek eğitimler verildiğini anlatan Ersöz, gebe okulu ikinci döneminin gelecek haftadan itibaren başlayacağını ve talep olduğu sürece de devam edeceğini belirtti.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir